Ekonomi

Parkinson hastalığı ilacının Faz 2 çalışmalarında başarısız olmasının ardından Sage Therapeutics’in hisseleri %19 düştü

Sage Therapeutics (SAGE) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Parkinson hastalığına yönelik dalzanemdor adlı deneme ilacının faz 2 klinik çalışmasında istenen etkileri göstermemesi üzerine geliştirilmesine son vereceğini duyurdu.

Bu açıklamanın ardından, şirketin hisselerinin değeri aynı gün piyasa öncesi işlemlerde %30 oranında azaldı. Normal işlem saatlerinde SAGE kayıplarının bir kısmını telafi etmeyi başardı ve hisse fiyatı %19 düşüşle kapandı.

Şirket, son denemede, dalzanemdor’un Parkinson hastalığına bağlı hafif bilişsel bozukluğu olan hastalarda bilişsel işlevi iyileştirmede plasebo ile karşılaştırıldığında anlamlı bir fark göstermediğini belirtti.

Toplam 86 katılımcının yer aldığı çalışmada, ilacın ek deneme hedeflerine ulaşamadığı da belirtilmiştir. Bununla birlikte, güvenli olduğu ve önemli yan etkilere neden olmadığı kaydedildi.

Bu bulgulara rağmen, Alzheimer hastalığı ve Huntington hastalığı da dahil olmak üzere bilişsel yetenekleri etkileyen diğer durumlar için olası bir tedavi olarak dalzanemdor üzerindeki araştırmalar devam etmektedir.

Bu gelişme, Sage için bir dizi tutarsız düzenleyici kararın ardından geldi. Bir önceki yıl ABD Gıda ve İlaç Dairesi, doğum sonrası depresyon tedavisi için Biogen ile ortaklaşa oluşturulan Zurzuvae adlı bir ilacı onayladı.

Ancak bu ilaca, çok daha geniş bir hasta popülasyonunu temsil eden majör depresif bozukluk tedavisi için onay verilmedi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından doğrulanmıştır. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu