Haber

İzmir’de taksiciye saldırı: O anlar kamerada

İzmir’de saldırganın taşlı saldırısına uğrayan, gasp edilen ve vurularak öldürülen taksi şoförünün ardından bu kez genç bir taksi şoförü de aracına aldığı kadın nedeniyle saldırıya uğradı. Konak ilçesinde meydana gelen saldırıda taksi şoförü yumrukların hedefi olurken, o anlar araç içi kamera tarafından kaydedildi.

Olay, 10 Şubat günü saat 00.50 sıralarında ilçeye bağlı Ferahlı Mahallesi 3513 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 35 T 5201 plakalı taksinin sürücüsü Kaya Özel (23), kendisine işaret eden kadını aracına aldıktan sonra ilerlemeye başladı. Kısa bir süre sonra aracın arkasından gelen bir kişi taksiyi durdurup aniden sürücüye saldırdı. Sürücü koltuğundayken saldırganın yumruklarının hedefi olan Özel, araçtan indiğinde de saldırıya uğradı. Daha sonra aracıyla bölgeden ayrılan taksi şoförü, polis merkezine giderek, kendisine saldıran kimliği belirlenemeyen şahıs hakkında şikayetçi oldu.

Saldırı anı kamerada

Saldırı anı taksideki araç içi kamera tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntüde, Kaya Özel’in bir kadını arabasına bindirdiği, kadının ‘Durma, devam et’ dediği, ardından çıkmak için kapıya yöneldiği, bu sırada taksicinin durup olduğu anlar görülüyor. sürücü koltuğunun camından yumruklu saldırıda bulundu. Geriye kalan görüntülerde dışarıda devam eden tartışmanın ardından genç taksi şoförünün araçtan inerek aracına binerek bölgeden uzaklaştığı görüldü.

O anları anlattı

Saldırıya uğrayan genç taksi şoförü Kaya Özel, saldırıya uğradığı anları anlattı. Özel, “Dayko Tepesi denilen bölgede araçla giderken elini kaldıran bir kadını yakaladım. Kadın panikledi ve bana ‘Durma, devam et’ dedi. Birisi aracın arkasından küfür ederek koşarken, arkadaki kadın tereddüt ederek aracı durdurdu. O sırada arkadan koşan kişi de küfür ederek.” Aracı yakaladı ve bana saldırmaya başladı. Rastgele bir konuşma bile yapmadan doğrudan bana yumruk atmaya başladı. Yüzüme vurup boğazımı tutarken ne olduğunu anlayamadım. Daha sonra beni araçtan indirip dışarıda dövdü ve bu yaklaşık 2 dakika sürdü. Araçtayken ve sonrasında. Cevap veremedim. Bu sırada başka bir taksideki yolcu da indi. Sanırım o kişinin arkadaşıydı. O da bana hakaret etti ve tehditlerde bulundu. Bana saldıran kişi 30’lu yaşlarında iri yapılı bir adamdı. Kendisinde değildi ve benimle hiçbir diyalog kurmadan bana saldırmaya başladı. Kadının o saldırı sırasındaki davranışı da tuhaftı: Vurulduğum anda beni adamın kucağına attı ve geri çekildi. “Adam beni orada döverken, içeri girip müdahale etmeden çantasını araçtan aldığı için perişan oldu” dedi.

“Çözüm odaklı tedbirler bekliyoruz”

Taksi şoförü Kaya Özel, “İzmir başta olmak üzere son günlerde meslektaşlarımıza yönelik şiddet vakaları çok arttı. Geçimimizi sağlıyoruz, çalışan insanlarız. Hepimizin eşi, arkadaşı, ailesi var. Çözüm odaklı bekliyoruz. Yetkililerden önlem alınmazsa her an daha kötü şeyler başımıza gelebilir.” “Gelebilir” dedi.

Her yerde arandı

Taksi şoförünün polise giderek şikayette bulunmasının ardından saldırganın her yerde arandığı öğrenildi. – İZMİR

demirciajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu