Haber

Meteorolojiden 15 il için turuncu uyarı, 17 il için sarı uyarı

Yağışlı hava Türkiye’nin büyük bölümünü etkilemeye devam ediyor.

Haftanın ilk günü için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden 15 turuncu ve 17 sarı uyarı geldi.

Turuncu uyarı verilen iller arasında Artvin, Batman, Bingöl, Bolu, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Hakkari, Karabük, Kastamonu, Rize, Sakarya, Şırnak, Tunceli ve Zonguldak yer alırken, Ağrı, Ardahan, Bartın, Bilecik, Bitlis, Bursa, Elazığ, Erzurum Kars, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Siirt, Sinop ve Yalova’ya sarı uyarı verildi.

Kar yağışı yoğun olacak

Son değerlendirmelere göre Erzurum ve Ardahan’da gece saatlerinden itibaren, Ağrı ve Kars’ta ise sabah saatlerinden itibaren yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Gece saatlerinden itibaren kuzey ilçeler başta olmak üzere Rize ve Artvin’de çok kuvvetli ve sağanak yağışlar görülecek, havaların soğumasıyla birlikte 900-1000 metrelerin üzerindeki kesimlerde yoğun kar yağışı görülecek.

Kar kalınlığının 20 santimetrenin üzerinde olması beklenirken, Salı akşamı yağış etkisini kaybedecek.

Doğu Karadeniz’de fırtına etkili olacak

Ayrıca Doğu Karadeniz’de rüzgarın sabahın ilk saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden saat 6 ile 8 arası açıklardan 9 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği ve fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Salı günü öğlen.

Doğu kesimlerde sıcaklıklar azalmaya devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından da genel olarak mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıkların pazartesi gününden itibaren doğu kesimlerde azalmaya devam edeceği, kuzey, orta ve batı kesimlerde ise artacağı bildirildi. Batı kesimlerden hafta sonuna kadar ise mevsim normalleri civarına yükselecek.

AFAD uyardı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, uyarıların yapıldığı illerdeki valilikler, kaymakamlıklar ve AFAD il müdürlüklerine bilgi verildiği belirtilirken, grupların alarma geçip müdahale ettiği vurgulandı. bildirimlere hızla ulaşın.

Vatandaşların su baskını, su baskını, yıldırım, toprak kayması, yerel dolu, çatı uçması, ağaç/direk düşmesi, soba/baca zehirlenmesi, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksama gibi aksiliklere karşı dikkatli olmaları gerektiği hatırlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu