Haber

Konya’da eski tekel binası restore ediliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonuna başlanan eski tekel binası – 4 Nolu Depo’ya ilk harç Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından atıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, resmi kurum alanı olan ve çalışmalar sonucunda kültür tesisi statüsü kazanan binanın restorasyon çalışmalarının 2023 yılında tamamlanacağı, ilk harç Belediye Başkanı Altay tarafından atıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Altay, Dar’ül Mülk Projesi kapsamında kültürel mirasın ortaya çıkarılması için değerli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Türkiye’nin en büyük canlandırma hareketini gerçekleştirdiklerini ve eski tekel binasında onarım çalışmalarına başladıklarını anlatan Altay, “Burası tescilli bir yapı. Mülkiyetin alınmasıyla birlikte burada proje çalışması da tamamlandı. Bugün yaptığımız ilk harç serme töreni.Özellikle gençlerimizin uğrak yeri olacak kitap kafe,sergi alanlarının olduğu önemli bir merkez yapıyoruz.İlimizin önemli cazibe merkezlerinden biri olacak bu binayı da tamamlamayı planlıyoruz. Mevlana Caddesi’ni de bu yıl içinde yaptırıp özellikle gençlerimizin hizmetine açıyoruz.” terimleri kullandı.

Dönemini yansıtacak bir eser ortaya koyacaklarını ifade eden Altay, “Kamulaştırmayla birlikte şehrimize 50 milyon lirayı aşan bir istihdam kazandırdık. Bu aslında sur içinde bir yapı. 1930’larda yapılmış. Türkiye’de çağdaş mimarinin ilk örneklerinden biri olarak tescillendi.Binayı o dönemin verilerini kullanarak, bugüne kadar kendisini koruyan tüm unsurları koruyarak tamamen restore ediyoruz. Böylece birinci dönem Cumhuriyet mimarisinin nadide eserlerinden birini Konya halkının hizmetine sunmuş olacağız. Gençlerimizin uğrak yeri olacak bir yer yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Güzel olacak.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu