Haber

Fenerbahçe, Kadıköy’de Galatasaray’a yenildi

SporToto Büyük Lig’in 18. haftasında lider Galatasaray’ı derbide konuk eden Fenerbahçe, sahadan 3-0’lık mağlubiyetle ayrıldı.

Ülker Stadı’ndaki karşılaşmaya etkili başlayan taraf, konuk ekip Galatasaray oldu. Karşılaşmanın 14. ve 16. dakikalarında bulduğu goller ofsayttan gelen sarı-kırmızılı ekip, 32. dakikada Sergio Oliviera ile öne geçti ve soyunma odasında 1-0 öne geçti.

İkinci yarıya etkili başlayan Fenerbahçe, rakip kalede pozisyonlar bulsa da onları gole çeviremedi. Bu yarıda oyunu daha çok kendi sahasında kabullenen Galatasaray, 78. dakikada hızlı gelişen hücumda Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle farkı 2’ye yükseltti: 0-2.

86. dakikada İrfan Can Kahveci’nin kırmızı kart görmesiyle Fenerbahçe’de 90+10’da 10 oyuncu kaldı. Dakikada üçüncü gole engel olamayan Galatasaray, sahadan 3-0 mağlup ayrıldı.

Derbi öncesi rakibinin bir puan gerisinde ikinci sırada yer alan Fenerbahçe, kazanması halinde liderliğe yükseleceği müsabakada Galatasaray’a yenilip farkın 4 puana yükselmesine engel olamadı.

Kadıköy’de ilk kez sessizlik

Fenerbahçe bu dönemde ilk kez kendi sahasında gol sevinci yaşayamadı.

Bu dönemde teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde Galatasaray derbisine kadar sahada 16 resmi maça çıkan sarı lacivertliler, bu müsabakaların tamamında en az bir gol atmayı başardı.

Ligde iç sahada 9 maçta 26, Avrupa’da 6 maçta 15 ve kupada tek mücadelede 3 gol atan Fenerbahçe, ilk kez iç sahada gol sevincini yaşayamadı.

İrfan Can kızardı

Fenerbahçe’de İrfan Can Kahveci, Galatasaray’a karşı kırmızı kart gördü.

Karşılaşmanın 69. dakikasında Rossi’nin yerine oyuna giren İrfan Can, 86. dakikada Dubois’ya faul yaptı.

Derbinin hakemi Halil Umut Meler pozisyonun ardından ilk anda kartına başvurmazken, VAR’dan gelen uyarının ardından pozisyonu izlemeye gitti. Pozisyonu inceleyen Meler, İrfan Can’ı kırmızı kartla direkt oyundan ihraç etti.

Ferdi’ye sevgi gösterisi

Fenerbahçe taraftarları, 2-0’lık skorun ardından Ferdi Kadıoğlu’na tezahürat yaptı.

Maç boyunca iyi bir mücadele sergileyen oyuncuları alkışlayan taraftarlar, oyuncuya uzun süre destek verdi.

Fenerbahçe taraftarları aynı dönemde Serdar Aziz ve Altay Bayındır’a tepki gösterdi.

Kuntz tribünlerden izledi

A Milli Grup Teknik Müdürü Stefan Kuntz derbiyi tribünlerden takip etti.

Tecrübeli teknik adam karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu Ulusal Gruplar Yürütme Kurulu Üyesi Hamit Altıntop ile izledi.

cayirovaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu