Ekonomi

Bundesnetzagentur Başkanı Müller, Almanya’da gaz arzında sıkıntı olmadığını bildirdi

Almanya’da enerji piyasasını düzenleyen Federal Şebeke Ajansı (Bundesnetzagentur) Başkanı Klaus Müller, Almanya’nın kışı acil bir durum riski olmadan atlatmaya yetecek kadar doğalgaza sahip olduğunu belirtti.

Müller, Alman Bild am Sonntag gazetesine verdiği röportajda, kış dönemi sona erdiğinde ülkedeki gaz depolama tesislerinin yüzde 50’den fazlasının dolu olmasını beklediklerini söyledi.

Ülkede benzin sıkıntısı olmadığını ifade eden Müller, “Tüm belirsizliklere rağmen bu kış bir terslik olmasını beklemiyorum. Şimdi önümüzdeki kışa odaklanıyoruz.” dedim.

Müller, Almanya’da 47 doğal gaz depolama tesisinde doluluk oranının yüzde 90’ı geçtiğini belirterek, “Ocak ayında doluluk oranı nadiren bu kadar yüksek olduğu için dikkat çekici bir oran.” ifadesini kullandı.

2022’de yükselen ancak son dönemde tekrar düşen akaryakıt fiyatlarına ilişkin yorum yapan Müller, “Fiyat dalgalanmalarının son bulmasını bekliyorum. Gazın maliyeti şu an Aralık 2021 ile aynı. Bir fiyat platosuna ulaştığımızı gösterecek çok şey var. önümüzdeki 1-2 yıl boyunca güvenebileceğimiz bir şey.” dedi.

Alman hükümeti, kış aylarında elektrik alanı sorunlarından kaçınmak için tüketicileri yüzde 20 güç tasarrufu yapmaya çağırdı.

Alman Gaz Depolama İşletmesi’nin verilerine göre Almanya’da 25 şirket tarafından işletilen 47 adet yer altı gaz depolama tesisinin toplam kapasitesi yaklaşık 24 milyar metreküp.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu