Haber

İstifası istenen Kılıçdaroğlu’ndan devam mesajı: İnanç ve kararlılıkla devam edeceğiz

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak girdiği Genel Seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı kaybeden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs’tan sonra güçlü bir sürece girdi. Parti içinde başlayan ‘değişim’ rüzgarıyla istifa davetlerinin hedefi olan Kılıçdaroğlu, bugüne kadar yaptığı açıklamalarda koltuğu kolay kolay bırakmayacağını gösterdi.

KILIÇDAROĞLU’DAN DİKKATLİ PAYLAŞIM

CHP’de Başkanlık koltuğu için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Meclis Küme Lideri Özgür Özel’in isimleri gündeme gelirken, Kılıçdaroğlu dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmadan bir bölümü Twitter’da paylaşan Kılıçdaroğlu, yola devam edilecek açıklaması yaptı.

“YOLUMUZ DOĞRU, YÜKÜMÜZ AĞIR”

“Yolu doğru olanın yükü ağırdır. Yolumuz doğru, yükümüz ağırdır. 85 milyon insanın yükünü taşıyan bir partiyiz. Yolumuza inanarak ve kararlılıkla devam edeceğiz.” Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasi getirin.” Notu düşen Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, “Bizim güzel bir atasözümüz vardır, yolu doğru olanın yükü ağırdır. Tekrar söyleyeyim, yolu doğru olanın yükü ağırdır. Bizim yolumuz” dedi. Haktır, yükümüz ağırdır. Yükümüz sadece bize has bir yük değildir. Biz milyonların yükünü taşıyan bir partiyiz. Az önce bahsetmiştim. Anayasaya ve hukuka aykırı davranan, seçildiği halde meclise gelemeyen bir yönetime karşı da demokrasi mücadelesi veriyoruz. Dolayısıyla yolumuz doğruysa gücümüzün ağır olduğunu herkesin bilmesini isterim.”

“İSTANBUL’U DA DÜŞÜNMEK GEREKİYOR”

Geçtiğimiz günlerde canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı için Ekrem İmamoğlu’na kapıları kapattı. Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanları seçildikleri şehre hizmet etmek zorundalar, bu onların birinci önceliği. Halk onları seçti. Bunu söylemem ne kadar doğal olabilir. Halk sizi İstanbul’a, Ankara’ya, millet sizi seçti. Adana… Buradasın.Bırak diğer işlerle uğraşmayı,olmaz… Bu siyasetin temeline aykırıdır.Siyaset yapmaması anlamına gelmez.Öncelik budur.İstanbul’dan, Ankara’dan, o seni seçti buraya hizmet edesin diye bu işin kuralı bu işte öyle kal orda iş yapma bunlar genel siyasete giremez bunlar CHP Genel Başkanı olarak ne düşüneceğim İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmalıdır.” dedi.

“MESELE İSTANBUL DEĞİL”

Kılıçdaroğlu’nun “İstanbul’u düşünmem lazım” sözleri hakkında konuşan İmamoğlu, “Onlar bizim başkanımız. İstanbul’u düşüneceğiz, Ankara’yı düşüneceğiz, Türkiye’yi düşüneceğiz, geleceği düşüneceğiz. her şeyi düşünmek. Bizim İstanbul’umuz zaten hiç kaçırmadığımız bir nokta. Ama mesele sadece İstanbul’dan ibaret değil.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu