İş

Robert Half’ın Hisse Fiyatı Hisse Başına Kazanç Raporunun Ardından %10 Düştü

Robert Half International’ın (RHI) hisseleri, yönetim danışmanlığı konusunda uzmanlaşmış şirketin analistlerin tahminlerine yakın dördüncü çeyrek sonuçları açıklamasının ardından Salı günü %10 değer kaybetti.

Robert Half International, dördüncü çeyrekte hisse başına kazancının ortalama analist tahmini olan 0,82 $’dan 0,01 $ daha yüksek olduğunu bildirdi; çeyrekte gelir ise 1,47 milyar $’lık ortalama tahmine kıyasla 1,5 milyar $ oldu.

Ancak bu mütevazı performansa rağmen yatırımcılar dikkatlerini şirketin ilk çeyrek için beklendiği kadar güçlü olmayan varsayımlarına çevirdi.

Şirketin önümüzdeki ilk çeyreğe ilişkin tahminleri analistlerin öngördüğünden çok daha zayıftı ve kar marjlarına ilişkin varsayımlar özellikle cesaret kırıcıydı. Robert Half International, üst düzey yöneticiler arasında düşük güven, zayıflayan iş piyasası, az cirolu kalıcı iş gücü bulunduran şirketler ve yavaşlayan ücret artışı ile karakterize edilen güçlü ve geniş bir ekonomik ortamda çeşitli zorluklarla uğraşmaktadır.

Robert Half International, ilk çeyrekte hisse başına kazancın 0,54 ila 0,68 dolar arasında olacağını tahmin ediyor; bu, mali analistlerin tahminlerinden %25 daha düşük. Bu fayda beklentisi, satışlarda %10 ila %15 aralığında bir düşüşe ve ayrıca %4 ila %7 arasında değişen faaliyet marjlarına ilişkin iddialara işaret ediyor.

Üçüncü çeyrekte görülen kalıpları yansıtan Robert Half International umutlu olmaya devam etti ve haftalık satış düşüşlerinin yavaşlama hızının olası piyasa istikrarının erken bir göstergesi olduğuna işaret etti.

Robert Half International’ın doğrudan işe yerleştirme hizmetlerinde yüzde 22,6 oranında keskin bir düşüş yaşanırken, sözleşmeli işe yerleştirme hizmetlerinde de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24’lük bir düşüş yaşandı. Üçüncü çeyrekteki %22,5 ve %29’luk düşüşlerle karşılaştırıldığında mevcut düşüşler biraz daha hafif ancak yine de önemli bir daralmayı temsil ediyor.

Bank of America analistleri, bu hizmet kategorilerinin daha yüksek kar marjlarıyla ilişkili olduğunu ve düşüşlerin önemli boyutunun şirketin genel kar marjları üzerindeki olumsuz etkiyi artırdığını vurgulayan bir raporda, Robert Half International’ın hisselerine ilişkin Düşük Performans notunu korudu.

Analistler raporlarında, “Düşük Performans notumuz, şirketin satışlarının ve kârının önceki dönemlere göre düşeceği yönündeki beklentimize dayanıyor ve Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’da öngörülen düşüş de dikkate alınıyor.” dedi. Şu ifadelere yer verdi.

Çarşamba öğleden sonra itibarıyla Robert Half International’ın hisseleri %1,83 düşüşle işlem gördü.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberbogazliyan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu