Haber

Eskişehir’de Eski Eşinin Motosikletle Ölümüne Sebep Olan Sanığa Hapis Cezası

ESKİŞEHİR’de motosiklete binen eski eşi Beyhan Gökçe’nin (39) aracına çarparak ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan İdris Güneş (42), hapis cezasına çarptırıldı. ‘Taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan iyi dava indirimiyle 4 yıl 3 ay hapis cezası.

Odunpazarı ilçesine bağlı Büyükdere Mahallesi’nde yaşayan inşaat ustası İdris Güneş ile Beyhan Gökçe, 13 yıllık evlilikten sonra boşandı. Çift, boşandıktan sonra çocukları için aynı evde yaşamaya devam etti. İddiaya göre; Beyhan Gökçe, İdris Güneş’in cep telefonunda diğer kadınlarla yaptığı konuşmaları görüp evden çıkmasını istedi. Evden çıkan İdris Gökçe, 15 Haziran günü saat 20.30 sıralarında evine dönerek Beyhan Gökçe ile barışmak için konuştu. Bu sırada cep telefonuna başka kadınlardan mesaj geldiğini gören Beyhan Gökçe ile İdris Güneş arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından İdris Güneş, 10 DBA 53 plakalı otomobille olay yerinden ayrıldı. Yaklaşık 3 dakika sonra Beyhan Gökçe, 26 ADP 570 plakalı kendi motosikletiyle evden ayrıldı. İdris Güneş’in iddiaya göre; Arabasıyla Beyhan Gökçe’yi takip ederek, Ali Çetinkaya Caddesi üzerinde arabasını kasıtlı olarak üzerine sürerek çarptı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Gökçe, bir gün sonra hayatını kaybetti. Gözaltına alınan İdris Güneş, ‘Eski eşini kasten öldürme’ suçundan tutuklandı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, İdris Güneş hakkındaki soruşturmayı tamamlayarak, İdris Güneş’in ‘yakın akrabayı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.

‘ÖLDÜRMEK İSTİYORSAM ÜZERİNDEN KOŞURUM’

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına tutuklu İdris Güneş ve tarafların avukatları katıldı. Mahkemede son kez söz veren sanık Güneş, eşini öldürmediğini belirterek, “Eski eşimi ben öldürmedim, suçlamalara itiraz ediyorum. Öldürmek isteseydim öldürürdüm” dedi. üzerinden geçip ezdim. 13 yıl boyunca eşimin her istediğini yaptım, hiç kalbini kırmadım. Olay akşamı sözlü kavga edip evden çıktım.” “Nasıl olduğunu merak ettiğim için onu telefonla aradım. Kesinlikle zarar vermek istemedim” dedi.

TRAFİK KAZASI GÖRÜŞÜ

Savunmaların ardından mahkeme, olayın trafik kazası olduğuna karar vererek İdris Güneş’i ‘taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. İyi bir dava indirimi uygulayan heyet, cezayı 4 yıl 2 aya indirerek tutukluluğun devamına ve sanık İdris Güneş’in ehliyetinin 6 ay süreyle geri alınmasına karar verdi. Karar 3 yargıçtan 2’sinin oyu ile verildi.

ÜYE HAKİMİN MUHALEFET ŞERHİ

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim ‘muhalefet şerhi’ vererek, İdris Güneş’in ‘kasten öldürme’ suçundan cezalandırılması gerektiğini savundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu