Haber

Çocuk nöbetindeki anne: ‘İsrail’in 40 yıldır Gazze’ye yaptığı zulmün aynısını HDP ve PKK da bize yapıyor.’

Çocuk nöbetindeki anne: “İsrail’in 40 yıldır Gazze’ye yaptığı zulmün aynısını HDP ve PKK da bize yapıyor.”

Dağlara kaçan çocukların aileleri yaşadıkları acı nedeniyle hayatını kaybetti

DİYARBAKIR – Diyarbakır’da çocukları için nöbet tutan aileler, çocuklarına teslim olma çağrısında bulundu. Aileler, “İsrail’in 40 yıldır Gazze’ye yaptığı zulmün aynısını HDP ve PKK da bize yapıyor” dedi.

3 Eylül 2019’da farklı illerden Diyarbakır’a gelen aileler, Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi il binası önünde çocuk nöbetlerine kararlılıkla devam ediyor.

Oğlunun 1 Haziran 2015’te PKK tarafından aldatılıp kaçırıldığını iddia eden Mevlüde Üçdağ, oğlu için çadırda kaldığını ve 9 yıldır haber alamadığını iddia etti.

“İsrail’in 40 yıldır Gazze’ye yaptığı zulmün aynısını HDP ve PKK bize de yapıyor” diyen Üçdağ, “Çocuğumu götürmeye ne hakları var? 8-9 yaşındaki çocukların dağlarda ne işi var? Ben, eşim ve buradaki aileler sağlığımızı kaybettik, o çocuk gidince “Bir gün o aile yıkılır, o ev ateşe verilir” dedi.

Ağabeyi Süleyman Çetinkaya için eylem yapan ablası Zekiye Bozdağ ise 5 yıldır bu çadırda nöbet tuttuğunu belirterek, “Annem de sağlığını kaybetmiş ve hasta. Ben asla pes etmedim. Sonuna kadar savaşıyorum. Süleyman beni görürsen, duyarsan gel teslim ol.”

haberkovancilar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu