Haber

Senegalli arama kurtarma ekibi için Türkiye’nin Dakar Büyükelçiliği’ne davet

“Afet” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Türkiye’ye giden Senegalli arama kurtarma grubu onuruna Dakar’daki Türkiye Büyükelçiliği’ne davet verildi. yüzyılın”.

Türkiye’nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman’ın ev sahipliğinde düzenlenen davete 30 kişilik arama kurtarma ekibi, grubun bağlı olduğu itfaiye yetkilileri ve Türk kurumlarının temsilcileri katıldı.

Büyükelçi Sağman, “oğullarım” diye hitap ettiği gruba 15 gün boyunca arama kurtarma çalışmalarına destek verdikleri için teşekkür etti.

Sağman, Senegal’in ilk günden beri Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu, toplumun her kesiminden destek aldıklarını söyledi.

Takımın kaptanı Djibril Sall da Türkiye’nin Dakar Büyükelçiliği ile koordineli hareket ettiklerini ve sürecin başından bu yana Büyükelçi Sağman’ın kendilerine çok destek olduğunu kaydetti.

Sall, depremzedelerle daha fazla empati kurabilmeleri için Hatay’da 6,4 büyüklüğündeki depremi de yaşadıklarını vurguladı.

Programın sonunda arama kurtarma ekibinde yer alan tüm çalışanlara teşekkür belgesi takdim edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu