Ekonomi

Schneider Electric, 2023’ün ilk çeyreğinde gösterdiği performansla sürdürülebilirliğe olan bağlılığının altını çiziyor

  • Schneider Electric, 2023’ün ilk çeyreği entegre raporunu yayınladı.
  • Şirket, bu dönemde güçlü bir sürdürülebilirlik etkisi yaratarak bu alandaki kararlılığını bir kez daha görünür kıldı.

 

Enerji yönetimi ve otomasyonda birinci sınıf bir uzman olan Schneider Electric, 2023’ün ilk çeyreği entegre raporuyla birlikte Schneider Sustainability Impact (SSI) programının yeni sonuçlarını duyurdu.

Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli’nin (IPCC), iklim değişikliği konusunda küresel eylemsizliğin dramatik maliyetini özetleyen son sentez raporunu yayınlamasından bir ay sonra, Schneider Electric’in güçlü sonuçları, bu alanda eyleme geçmenin değerini görünür kıldı. Gwenaelle Avice-Huet, Strateji ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı, Schneider Electric “IPCC raporu bize harekete geçmek için çok kısa bir zaman aralığı olduğunu hatırlatıyor. İyi haber şu ki, emisyonları azaltan çözümler zaten mevcut. “Her gün, her hafta ve her üç aylık dönem önemlidir ve bu konudaki çalışmalarımızı sistemli, sistemli ve işbirlikçi bir şekilde hızlandırmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

Schneider Electric’in SSI programı, şirketin 2025 için belirlenen Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim (ESG) hedeflerindeki ilerlemesini izler ve ölçer. Şirket, iç ve dış paydaşlarını sürdürülebilirlik konusunda harekete geçmeye teşvik etmek için bu sonuçları üç ayda bir yayınlar.

2023’ün ilk üç ayında Schneider Electric, değerli bir çevresel, sosyal ve ekonomik performans sergiledi. Bu dönemde SGK puanı 10 üzerinden 5,25 olan şirketin 10 üzerinden 6 olan tüm yıl hedefine ulaşması önemli bir gelişme göstermiştir.

Şirketin SGK Etki Raporu’nda öne çıkan gelişmelerin başında, İklim ve Kaynaklar alanında karbon salınımını koruyan veya önleyen çözümlerle müşterilerine karbon ayak izlerini azaltmaları için sunduğu güçlü destek yer aldı. Schneider Electric, 2023’ün ilk çeyreğinde 18 milyon ton daha fazla CO2 emisyonunun önüne geçerek toplam 458 milyon ton ile 2025 hedefinin yarısından fazlasını gerçekleştirdi. Aynı zamanda şirketin sürdürülebilir paketleme hedefi doğrultusunda bugün %52 ambalajlarının tamamı tek kullanımlık olmayan, geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilmektedir.

Şirket, Bilim Temelli Girişim Amaçlı (SBTi) tarafından onaylanan yol haritasının bir parçası olarak, Schneider Electric’in fiyat zincirinde 2050 yılına kadar Net Sıfır’a ulaşma çabalarının modülü olan Sıfır Karbon Projesi’nde de önemli ilerleme kaydetti. Schneider Electric, SBTi tarafından sertifikalandırılan ve tüm maliyet zincirinde Net Zero’ya bağlı kalan ilk şirketler arasındadır.

 

Bu dönemde Schneider Electric, saf ve güvenilir elektriğe erişim için sağladığı temeli de artırdı ve yılın ilk çeyreğinde ulaştığı toplam kişi sayısı 40 milyonu aştı. Güç yönetimi konusunda toplamda yaklaşık 440.000 kişiye eğitim vermiştir.

Tüm bu çalışmalarla Schneider Electric, küresel güç talebini karbon emisyonlarını azaltma ihtiyacıyla dengelerken, toplumları gelecekteki güç ihtiyaçlarını karşılamaları ve güç erişim açığını kapatmak için gerekli becerileri geliştirmeleri için güçlendirmeye devam ediyor. Şirketin bu çalışmaları ülke genelindeki bağımsız kuruluşlar tarafından da takdirle karşılanmaktadır. Bu kapsamda global ölçekte şirketlerin sürdürülebilirlik çalışmalarını değerlendiren Corporate Knights tarafından oluşturulan Corporate Knights 2023 Global 100 Listesi’nde Schneider Electric kendi kategorisinde 1., genel sıralamada 7. oldu. Böylece şirket, 2005 yılından bu yana düzenlenen bu prestijli listede 12 yıl üst üste yer alma başarısını göstermiştir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu