Haber

ASKİ Spor’un milli gururu

Gençler ve Spor Takımımız, Büyükler Dünya Şampiyonası öncesi Ankara Elmadağ’daki kampta Serbest A Milli Takım’ı ziyaret etti. Spor Bakan Osman Aşkın Bak sporculara başarılar diledi. Büyükler Dünya Güreş Şampiyonası’nda mindere çıkacak 10 sporcunun 9’u Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü sporcuları olacak.

16-24 Eylül 2023 tarihleri ​​arasında Sırbistan’ın Belgrad kentinde düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası’nda mücadele edecek Serbest Erkek Milli Takımı’nın takımı belli oldu. Milli takımda 57 kilo Süleyman Atlı, 61 kilo Emrah Ormanoğlu, 65 kilo Cavit Acar, 70 kilo Servet Coşkun, 74 kilo Soner Demirtaş, 79 kilo Ramazan Sarı, 86 kilo Osman Göçen, 97 kilo İbrahim Çiftçi ve 125 kilo Taha Akgül yer alıyor. alacak. 10 sıklette 9 sporcu Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü’nden olurken, 92 kiloda yarışacak olan Feyzullah Aktürk, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu olarak minderde madalya kovalayacak.

ASKİ Spor Kulübü Koordinatörü ve Milli Grup Teknik Müdürü Abdullah Çakmar, “Dünya Şampiyonası’nda yeni zaferler için yarışacağız. İnşallah Dünya Şampiyonası’nda tüm takımlarımız yeni zaferler kazanacak ve Türk milletimize yeni zaferler kazandıracağız.”

ASKİ Sporluların başarıları;

Dünya Şampiyonası’nda 125 kiloda yarışacak olan Taha Akgül’ün, 2016 Rio Olimpiyatları’nda altın, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda bronz, 3 altın, 1 gümüş, 1 bronz ve Dünya Şampiyonası’nda 10 kez Avrupa Şampiyonluğu bulunuyor.

57 kg Süleyman Atlı’nın dünya şampiyonasında 1 gümüş ve 1 bronz, Avrupa Şampiyonasında ise 2 altın ve 1 gümüş madalyası bulunuyor.

61 kg Emrah Ormanoğlu Avrupa Üçüncüsü ve Yıldızlar Avrupa Şampiyonu

65 kg Cavit Acar, Ümitler Avrupa 3.sü

70 kg Servet Coşkun Avrupa İkincisi

74 kiloda Soner Demirtaş, 2020 Tokyo Olimpiyat Üçüncüsü, 3 Avrupa Şampiyonu, 1 Avrupa İkinciliği, 1 Avrupa Üçüncülüğü, 1 Dünya İkinciliği ve bir kez de Dünya Üçüncülüğü elde etti.

79 kg Ramazan Sarı, Yıldızlar Avrupa Şampiyonu ve Yıldızlar Avrupa Üçüncüsü

86 kg’da Osman Göçen, Büyüklerde Avrupa Üçüncüsü, Gençlerde Dünya İkincisi, U23’te Dünya Üçüncüsü

97 kg İbrahim Çiftçi, Avrupa 3’üncüsü ve Avrupa Umutlar Şampiyonu

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. kampı ziyaret etti. Osman Aşkın Bak’a sporcuların imzaladığı forma hediye edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu