Haber

Rıza Çalımbay Sivasspor’a veda etti: “Gidiyoruz” -1-

– Sivasspor’a veda eden Çalımbay: “Gidiyoruz”

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay:

“Kimseye kırgın değiliz”

“Gelecekte Sivasspor’un lideri olabiliriz”

SİVAS – DG Sivasspor ile sözleşmesi sona eren Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Sivasspor ile sözleşmesinin yenilenmeyeceğini söyleyerek kulübe veda etti. Çalımbay, “Ekibim olarak düşündük ve ayrılmanın iyi olacağına inandık. Aslında bugün görevim bitti. Ayrılmak istiyoruz. Kimseye kırgınlığım yok” dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi. Son 4 yılın başarıyla geçtiğini ifade eden Çalımbay, “Hiçbir şey düşünmeden buraya geldim. Sivasspor tarihinde hiç olmayan bir Türkiye Kupası’nı kazandık. Bunda yönetimimizin ve taraftarımızın büyük katkısı var. çok maç oynadık.İşte bu dönem 50 maç.4 dönemde toplam 191 maç oynadık.Dönemi herkesten önce açtık ve herkesten sonra kapattık.Dünya Kulüplerinde Galatasaray,Trabzon ve Beşiktaş’ı geride bıraktık. Bununla gurur duyuyoruz. 3 yıl üst üste Avrupa’ya gittik. Arka arkaya Avrupa’ya bile gidemez” dedi.

“Koçluk yaptığım hiçbir takım düşmedi”

Kariyerinde çalıştırdığı hiçbir takımın düşmediğini belirten Çalımbay, “İşimi çok seviyorum. Futbol hayatımda tek takımda oynadım. Teknik direktörlük hayatımda 633. maçıma çıktım. Bunların hepsi istikrar. Öyle değil. Kendimi övüyorum.Sivasspor’da çok güzel şeyler yaptık.Burada bir tarih yazıldı.Herkesten daha çok gurur duyuyorum.Çünkü burası benim memleketim.En zor dönemimizi bu dönemde oynadık.İki Avrupa’yı da almak kolay olmadı. , kupa ve lig.Transferlerde hiçbir zaman büyük paralar ödemedik ve oyuncu kaybetmedik.Kulübün istikrarını bozmadan iyi arkadaşlar edindik.Grubumuzda bir ızdırap ve kriz vardı, bunu iyi yönetmemiz gerekiyordu. ve başardık. Koçluk yaptığım hiçbir grup düşmedi. Çalıştığım tüm ekiplerde krizi çok iyi yönettik” dedi.

“Ekibim ve ben gidiyoruz”

Sivasspor ile olan sözleşmesinin sona erdiğini ve takımdan ayrılma kararı aldığını anlatan Rıza Çalımbay, “Doğup büyüdüğüm Sivas benim için çok farklı. Bu yüzden Sivasspor’da başarılı olmak zorundaydım ve başardık. O da güzel şeyler yaptık.Artık mutlu bir şekilde ayrılmak istiyorum ama benim ayrılığım bitmiyor hep buraya geliyoruz.Ekibim olarak düşündük ve gitmenin iyi olacağına inandık.Bugün görevim çoktan bitti.Biz Sivasspor’a verilmesi gerekeni tüm imkanlarımızla yaptık.Taraftarımıza teşekkür ediyorum.Çok keyifli bir gün geçirdik.Yönetimimize ve diğer yöneticilere teşekkür ederim.Her zaman yeterince ileri gitmiyorum ama üstesinden gelmek gerçekten güzel. Bunları hep birlikte aştık.Futbolcularımıza da teşekkür ettim.Ayrılmak istiyoruz.Kimseye kinim yok.Hepsini çok seviyorum.Yöneticilerimizi de çok seviyorum.Biz de keyifli bir şekilde ayrılıyoruz ama onlar tekrar gelmek üzereler” Şimdi belli bir süreliğine ayrılmak istiyorum. Kadroyu ligde tuttuk ve grubun uygun yerlere geleceğine inanıyoruz” dedi.

“Tekrar gelebilirim”

Bir gazeteci, “Sivasspor size teklif mi getirdi?” Çalımbay, “Şu anda kongre var. Biz aslında kulübün önünü açıyoruz. Sözleşmem bitiyor. Gidiyoruz. Kongrede ne karar alınır bilmiyorum. Onların önünü açıyoruz. Bizimkiler de öyle.” niyetim buradan gitmek. Daha önce buradan plaketlerle ayrıldım. Ayrılığın sorunsuz olacağına inanıyorum, tekrar gelebilirim.” cevabı verdi.

“Teklifleri değerlendireceğiz”

Tekliflerle ilgili sorulan soruya Çalımbay şu yanıtı verdi:

“Teklifleri değerlendireceğiz, aktif olmamız lazım. İleride buradan teklifler gelse de hazır olmamız lazım. 4 yıldır burada çalışıyoruz, çok uzun olduğu için ayrılmak istedik. ne gösterecek bilmiyorum. Konuyla ilgili ne Mecnun Önderi ne de Erdal Sarılar ile görüşmedim.”

“6. Haftada Bırakacağımı Açıklamıştım”

Bir basın mensubunun “6. haftada neden ligden ayrılacağınıza dair açıklama yaptınız” sorusuna Çalımbay, “Futbol nankör bir meslek diyorlar ama bana göre değil. Ben burada yoksulluk içinde büyüdüm. futbol sayesinde karşınıza çıktı.13 yaşında Beşiktaş’a gittim, 20 yıl Beşiktaş’a gittim.Orada oynadım ve sonra iyi bir yere geldim.Sonra insanlar geçmişi unutuyor.Herkesten daha çok maç oynadık. Ligin 6.haftasındayım o yüzden böyle söylentiler var o yüzden sezon sonunda bırakacağım dedim futbolun her şeyini bilirim baktım herkes rahatsız kulüpteyken ‘Bugün gideceğim’ dedim ama ne lider ne de Erdal bey beni bırakmadı, kimseyi yarı yolda bırakmam.”

“Transferler gecikti”

“İstediğiniz oyuncular alınmadı mı?” Çalımbay’a, “Lig gözden kaçmaz. Başarılı olmak istiyorsak ligde haklı olmamız lazım. Kalabalık bir kadromuz yok. İstediğimiz oyuncuyu alamıyoruz. İstediğimiz kadar oyuncu alabiliyoruz.” Kulübün bütçesi Sivasspor Icardi’yi alabilir mi Alamıyor Bütçemiz kadar oyuncumuz yok Kulüp transfer yapmaz demiyorum Transferler geç geliyor Hazırlık döneminde oyuncuların benimle çalışması gerekiyor. Dönem başındaki oyuncular mutlaka bizimle çalışmalı.Dia Saba bizimle sorun yaşasa da devre ortasında geri gitti.O kadar kaliteli bir oyuncuydu ki aldığı parayı geri verdi” çünkü buraya gitmesinin sebebi ailesi. Burada kaliteli oyuncularımız olsaydı farklı olurdu ama sahip oldukları bütçe bu. Elimizdeki malzemeyle en iyisini yaptık.”

“Karol Angielski beni şok etti”

Polonyalı oyuncu Karol Angielski’nin performansı sorulduğunda Çalımbay, “Onu kullanmaya çalıştık. Gerçekten harika bir insan ve sol ayağı mükemmel. Uyum sürecini sürdüremedik. Her yerde oynadık, yakalayamadık.” İstediğimiz performansı alamadık.En çok şaşırdığım oyunculardan biri “Kulübe gönderip kiralamak için teklifte bulunduk, onu da gönderemedik. Bu bizim işimiz değil, yönetime anlatıyoruz. En çok pişman olduğum şeylerden biri de Karol’dan faydalanamamaktı. Yine de Avrupa’da bir hedefi var, bize katkısı oldu” dedi.

“İşim bitene kadar kimseyle konuşmam”

Rıza Çalımbay, bir gazetecinin “Herhangi bir kulüple görüştünüz mü?” İşimi bitirip kimseyle konuşacağım. Benim bir derdim yok. Ben lidere saygılıyım, Erdal’a da saygılıyım. Gelip badana yaparız.” Bir sayfa bırakıyoruz ve gidiyoruz. Başarıyı benim için planla. 15-20 gün uyumadık. Her şey takımla. Ben bir yerdeyken gidip bir personelle görüşmem mümkün değil. İşim bittiğinde ve teklifler geldiğinde ona göre değerlendiriyoruz. Her çalışma ortamından dersler çıkarıyoruz. Bu grubun son 10 yılın en başarılı takımı olduğunu kabul etmesi gerekiyor.

“Her zaman Sivasspor’dan yanayım”

Sivasspor’un her zaman yanında olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, “Sivasspor’la yaşıyoruz. Hepsini biliyorlar. Ben her zaman Sivas’lıyım, her şeyi yaparım. Kesinlik yok, her şey olabilir. Biz bile yapabiliriz.” geleceğin lideri olmak. Burası benim memleketim. “Beni ararlarsa, benden bir şey isterlerse veya bir sonraki arkadaşımız fikir isterse, seve seve yardımcı oluruz. Sivas’ın benim için bir yeri daha var. Sivas’ta kimsenin parası yok. Herkes parasını aldı” dedi.

“Ulusal grubu yönetmek en çok istediğim şey”

Kariyerinde en çok milli takıma teknik direktörlük yapmak istediğini vurgulayan Çalımbay, “Geçtiğimiz yıllarda yurt dışından birkaç teklif geldi ama ben gitmek istemedim. Bana göre değildi. İyi bir teklif gelince. , Mutlaka yurtdışına giderim. Milli takım en çok istediğim yer. Milli takımda 4 yaşındayım. “Yıllarca çalıştım. Mustafa hocanın yanındaydık. Milli takımı çok istiyorum. Her yerde oynadım. Bunlar kaderin işi. Federasyonun işi var ama benim en çok istediğim şey bu” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu