Haber

Suriye muhalefeti, BM’nin Suriye’nin kuzeyindeki depremzedelere ilgisizliğine tepki gösteriyor

Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Suriye muhalefetinin kontrolündeki Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerini “deprem kurbanlarını kaderlerine terk etmekle” suçlayarak tepki gösterdi. ve acil yardım için uluslararası topluma davette bulundu.

Suriye muhalefetinin çatı örgütü SMDK yaptığı yazılı açıklamada, BM’yi Suriye’deki sarsıntı faciasına “siyasi yaklaşım” sergilemekle suçladı.

Açıklamada, “Suriye’de büyük bir felakete neden olan depremlerin ilk saatlerinde Esad rejiminin kontrolündeki bölgelere insani yardım ulaştıran BM ve bağlı kuruluşları, Suriye’nin kuzeyinde kurtarılan bölgeleri terk etti ( muhalefet tarafından kontrol edilen) kaderlerine.” kelimeler yer aldı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle muhalefetin kontrolündeki bölgelerde yüzlerce binanın yıkıldığına ve onbinlerce ailenin evsiz kaldığına vurgu yapılan açıklamada, bölgeye uzman heyetlerin gönderilmesi ve konuyla ilgili bilgi verilmesi için çağrıda bulunuldu. acil barınma merkezleri kurmak.

“Ciddi soruşturma talep ediyoruz”

Açıklamada, “BM yetkililerinin afet karşısında sergilediği gevşek tavırla ilgili ciddi soruşturma talep ediyoruz” denildi. kelime kullanıldı.

Ayrıca açıklamada, felaketin yol açtığı yaraların sarılması için acil uluslararası yardım talep edildi.

Suriye’de “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yarısından fazlası muhalefetin kontrolündeki bölgelerde olmak üzere en az 3 bin 575 kişi hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu