Teknoloji

NATO tarihinin en büyük hava ikmal tatbikatına hazırlanıyor

NATO12-23 Haziran’da Hava Savunucusu 2023Tatbikata 10 binin üzerinde havacı ve 250’den fazla kişi katıldı. savaş uçağıkatılması planlanıyor.

Tatbikat için ABD Hava Kuvvetleri’ne ait yaklaşık 110 uçak, Atlantik Okyanusu’nun diğer tarafından Avrupa’ya gelecek. Ayrıca tatbikata Avrupa’daki NATO ülkelerinden 80, uluslararası ortaklardan 60 uçak katılması bekleniyor. Tatbikatta günde ortalama 250 sorti yapılacağı belirtiliyor.

Ayrıca 20’den fazla uçak tipi ile tatbikatta 25 ülkeden havacı görev alacak. bunların ortasında F-35‘S, Eurofighter, F-18, F 16, A-10, Gripen gibi uçak tipleri bulunmaktadır.

Alman Hava Kuvvetleri’nin ev sahipliğinde düzenlenen tatbikatın amacı, ittifakın hava savunmasını güçlü tutmak, havada güçlü caydırıcılığın sürdürüldüğü mesajını vermek ve Atlantik’in iki yakasındaki uyumu güçlendirmektir.

Tatbikatın Doğu Avrupa kısmında, bu bölgedeki müttefik ülkelerin uçaklarının görev uçuşlarına ek olarak, NATO bağlantılı AWACS havadan erken uyarı ve uyarı uçağı görevi yapacak. AWACS uçakları ayrıca ittifakın doğu kanadı üzerinde günlük uçuşlar yapacak.

Tatbikat sırasında Almanya genelindeki Alman Hava Kuvvetlerine ait hava üslerinin tamamına yakını kullanımda olacak.

Haziran ortasındaki tatbikat nedeniyle Almanya’nın güney, kuzey ve doğusunda havalimanları için özel bölgeler belirlendi. Sivil uçuşlar açısından Avrupa’nın en yoğun bölgelerinden biri olan Almanya üzerinden askeri uçuşların, sivil uçuşların bir kısmını etkilemesi bekleniyor. Tatbikat nedeniyle Avrupa havalimanı üzerinden çok sayıda sivil uçuşun güzergahının değiştirileceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu