Haber

ABD, İsveç’in bir an önce NATO’ya katılmasını istiyor

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ( KKTC) ve Azerbaycan’dan dönüş uçuşunda Jean-Pierre’e İsveç’in NATO üyelik sürecine ilişkin değerlendirmesi hatırlatıldı, ” İsveç’in vakit kaybetmeden bir an önce NATO üyesi olması gerektiğine inanıyoruz.” söz konusu.

Beyaz Saray Sözcüsü ABD Başkanı Joe Biden, İsveç’in NATO üyeliğine ilişkin, ” son birkaç aydır olduğu gibi çok net ve net.Olmaya da devam edecek dedi.

Ne kadar erken o kadar iyi. Bunu Türkiye ile paylaşmaya devam ediyoruz ama paylaşacak bir zaman çizelgem yok.” dedi Jean-Pierre, dün İsveç’in ilk NATO zirvesinde üye olmasıyla ilgili aynı konuda yaptığı açıklamaya atıfta bulunarak ” umutlu‘ o tekrarladı.

TERÖR BAĞLANTILI BİR MAHKUMUN GERİ DÖNÜŞÜNDE GENELLENMİŞTİR

Sözcü Jean-Pierre, İsveç’in dün PKK terör örgütüyle bağlantılı bir tutukluyu Türkiye’ye iade etme kararını hatırlatarak, şunları söyledi: Böylece İsveç, NATO Zirvesi’nde Finlandiya ve Türkiye ile üzerinde anlaşmaya vardığı üçlü Mutabakat Zaptı kapsamında verdiği taahhütleri yerine getirmiş oldu.‘ dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: NATO’NUN TERÖR KONUSUNDA DURUMU NEREDE?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ve Azerbaycan ziyaretlerinin ardından uçakta İsveç’in NATO üyelik sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. NATO’nun terörle mücadele ayağı nerede? NATO bununla bir kez ilgilenmeli. Bunu hallettikten sonra Vilnius’tayız falan diyip “el bebek gül bebek” diyemeyiz.” sözlerini kullandı.

ÇİN İLE DİPLOMASİNİN DEĞERİNİ KULLANIYOR

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD’nin sorunların çözümü için Çin Halk Cumhuriyeti ile görüşmelere devam edeceğini belirtti.

Jean-Pierre, Çin’in dünya ölçeğinde” önemli bir oyuncu“olmak ve” kışkırtıcı adımlar atmak“bu nedenle devam edecek” yoğun rekabetin diplomasi gerektirdiğine inanır.” söylenmiş.

Beyaz Saray sözcüsü ayrıca, yönetmenin Çin ile yaşanan gerilimlerdeki yanlış anlaşılmaları ve yanlış hesaplamaları ortadan kaldırma çabalarının da devam ettiğini belirterek, ” sorumlu bir yaklaşımPekin yönetimiyle “çalışmanın bir yolunu bulmanın” ABD’nin çıkarına olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu