Ekonomi

İyi Parti’den Bilge Yılmaz: Çok özür dilerim

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Lideri Bilge Yılmaz, “Kılıçdaroğlu’nun adaylığına engel olamadığım için milletimizden canı gönülden özür diliyorum” dedi.

Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün akşam Habertürk programında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile seçimler öncesi imzalanan anlaşmaya ilişkin sözlerine tepki göstererek, “Bu protokol kamuoyuna açık değildir. Dolayısıyla ikimizin de şerefine teslim edilmiş bir protokoldür.”

Yılmaz, “Bu ülke insanının umutlarını, kurumlarını kendi mallarıymış gibi kapalı kapılar ardında pazarlamak, birlikte yola çıktıkları ortaklarının arkasından gitmek ne demokratik bir uygulamadır ne de siyasi ahlaktır.”

Yılmaz, sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Geride bıraktığımız cumhurbaşkanlığı seçimlerini muhalefet kaybetti ve Millet İttifakı’nın üyeleri olarak bunun sorumluluğundan hiçbirimiz kaçamayız.

Milletimize ödemek zorunda olduğumuz bir özür ve özeleştiri borcumuz var. Bunu yapmadan ne halkımızı temsil edebiliriz ne de yol haritası sunabiliriz.

“İçtenlikle özür dilerim”

Geride bıraktığımız seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sert davranmadığımız için kendi adıma milletimizden içtenlikle özür dilerim. Ve bu özürü sadece seçimleri kaybettiğimiz için değil, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ve seçimi kazanmak için kullandığı formüllerle yeterince uğraşmadığım için de diliyorum. Seçim kampanyasını popülizme indirgemiş, eleştirdiği kişiye dönüşmüş, gerçek politikalar üretemeyen bir isim/ekip Türkiye’nin kaderini belirlememeliydi.

Bu ülke insanının umutlarını ve kurumlarını kendi malı gibi kapalı kapılar ardında pazarlamak, birlikte yola çıktığı ortaklarının arkasından gitmek ne demokratik ne de siyasi bir ahlaktır. Ne yazık ki, muhalefetteki dar bir çıkar grubu, toplumdaki güçlü değişim iradesini kendi emelleri ve siyasi başarıları için kullanmaktan çekinmiyor.

Yakın tarihe ve yüzleşmeye bakıp çözmemiz gereken buna benzer pek çok sorun olduğunu görüyorum. Muhalefete hakim olan linç kültürünü, medya manipülasyonunun kurnazlığını, insanları komplo teorileriyle damgalamayı, itibarsızlaştırma kampanyalarını ve entrikayı siyaset sanma eğilimini tamamen reddetmeliyiz. Bunu başarmadan atacağımız her siyasi adım bizi milletten uzaklaştıracak ve onların gözünde yozlaştıracaktır.

Milyonlarca insanımızın her geçen gün daha fakir, umutsuz ve bunalımlı bir şekilde hayatını sürdürmeye devam ettiğini görmek beni üzüyor. Bunu değiştirmeden, halkımızın yüzünü güldürmeden hiçbir yere gitmeyeceğiz.

Düştüğümüz yerden bir avuç toprak alıp tekrar ayağa kalkacağız. BİZ BURDAYIZ!”

seyitgazihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu