Haber

Bolu’da depremzede olan 199 öğrenci yarın eğitime başlayacak

Bolu’da depremzede olan 199 öğrenci yarın eğitime başlayacak

Bolu’da 26 okulun güçlendirme çalışmaları tamamlandı

BOLU – Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, kent genelinde güçlendirilen 33 okuldan 26’sının yarın eğitime başlayacağını duyurdu. Sarıcı, deprem bölgesinden Bolu’ya gelen 199 öğrencinin de okullara kayıt yaptırdığını bildirdi.

2020 yılında Bolu’da depreme karşı savunmasız olduğu tespit edilen 33 okulda güçlendirme çalışmalarına başlandı. 33 okuldan 26’sında çalışmaların tamamlanarak eğitime hazır hale getirildiği öğrenildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, “İlimizde 2020 yılında başlayan güçlendirme çalışmalarında bu yıl itibariyle artık son aşamaya gelinmiştir. Birçok okulumuzu eğitime kazandırdık. 2020 yılında 20 okulumuzu güçlendirdik.33 okulda güçlendirme çalışmalarımız başladı.Pazartesi itibari ile 26 okulda eğitim tamamlandı.Eğitim başlamış olacak.Kalan okullarda bir veya iki ile eğitime başlamış olacaklar. hafta arayla. İnşallah bu çalışmalar devam edecek” diye konuştu.

“Önemli miktarda para harcandı”

Okulların güçlendirme çalışmaları için çok emek harcadıklarını belirten Sarıcı, “Böyle bir süreçte depremin gündeme gelmesi de önemli. Depremle ilgili çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz. Bakanlığımızdan kaynak aktarımında herhangi bir sıkıntımız yok” şeklinde konuştu.

“Deprem bölgesinden ilimize gelen öğrencilerimizi okullara yerleştirdik”

Deprem bölgesinden 199 öğrencinin okullara kayıt yaptırdığını belirten Cemil Sarıcı, “Deprem bölgesinden öğrencilerimizin okullara yerleştirilmesi ile ilgili çalışma tamamlandı. Geldikçe tüm öğrencilerimizi okullarımıza yerleştireceğiz. Şu anda anaokulundan son sınıfa kadar farklı kademelerde 199 öğrenci özel okul, devlet okulu.Öğrencilerimizi okula yerleştirdik.Öğrencilerimizin okula gittiklerinde tüm kitap, kırtasiye ve benzeri ihtiyaçları karşılanacak. Pazartesi günü” dedi.

“KYK yurtlarında okul öncesi eğitim başladı”

Deprem bölgesinden gelen minik öğrenciler için KYK yurtlarında okul öncesi eğitimin de başladığını anlatan Sarıcı, “Deprem bölgesinden gelen misafirlerimizin kaldığı KYK yurtlarımız var. Hızlı bir şekilde bu yurtlarda okul öncesi ile ilgili anasınıflarımızı açtık. öğretmenlerimiz an itibariyle göreve başlamıştır.rehber öğretmenlerimiz gerekli desteği sağlayacaktır.ihtiyaç olması halinde bu sayı artacaktır.öğrencilerimize hem akademik hem de psikososyal yönden her konuda destek olmaya devam edeceğiz.öğretmen evimiz artık öğrencilerimizi ağırlamaktadır. Misafirlerimizin çoğu 3-5 gün kalıyor. Bundan dolayı sirkülasyon çok yoğun. Her gün yoğun bir sirkülasyon oluyor. 40-60 arası misafirlerimizi ağırlıyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu