Ekonomi

Gelir Vergisi ve MTV Taksitlerinde Bugün Son Gün

Bu yılki gelir vergisi ve motorlu taşıtlar vergisi (MTV) 2. taksitleri ile 7440 sayılı Borç Yapılandırma Kanunu’nun peşin, 1. ve 2. taksitlerinin ödeme süresi bugün sona eriyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 31 Temmuz’a kadar ödenmesi gereken bu yıla ait gelir vergisi 2’nci taksiti ve MTV, peşin ödemeler, borçların 1’inci ve 2’nci taksitleri yeniden yapılandırıldı. 7440 Sayılı Kanun ve Ba BS formlarının son teslim tarihi 4 Ağustos’a kadar uzatılmıştır.

Bu kapsamda ödeme kanallarında oluşabilecek son gün yoğunluğundan etkilenmemek adına ödemelerin son saatlerden önce yapılması değerlidir.

Mükellefler, taksit ödemelerini Cumhurbaşkanlığı internet adresi (İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil Uygulaması) üzerinden, anlaşmalı bankaların kredi kartları, banka kartları veya banka hesaplarından, yurt dışında faaliyet gösteren bankaların kartları ile anlaşmalı bankaların şubelerinden yapabilirler. , internet bankacılığı, telefon bankacılığı, taşınabilir bankacılık gibi alternatif ödeme kanalları üzerinden yapılabilmektedir.

Öte yandan vergi dairesi veznelerinden ve PTT şubelerinden ödeme yapılabilmektedir.

İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir sıkıntı yaşamamak için tarayıcıya “www.gib.gov.tr” adresinin girilmesine özen gösterilmelidir.

Vergi daireleri ödemeler kapsamında saat 21:00’e kadar açık olacak. Yoğunluk halinde son mükellefin işi bitene kadar işlemler saat 23.59’a kadar devam edecek. Bankalara yapılan elektronik ödemeler de gün sonuna kadar devam edecek.

saraykenthaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu