Haber

DEVA Parti Milletvekili: Kahramanmaraş’ta deprem hasar tespitleri yetersizdi

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında binaların hasar tespitlerinin yetersiz ve sistemsiz yapıldığını iddia etti.

Karatutlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 9 ay 10 gün geçtiğini ve bunun adeta bir doğum süreci olduğunu belirtti.

Depremin bölgede yarattığı olumsuzluklara dikkat çeken Karatutlu, orta hasarlı binalarda vatandaşların sorunlarının devam ettiğini söyledi.

Karatutlu, hasar tespitlerinin yetersiz ve düzensiz olduğunu öne sürerek, “Vatandaşlar ‘Bu yapılara 8-10 kata kadar ruhsat verildiğinde uygunsuz alan tanımı yok muydu? Depremden sonra hızla mı ortaya çıktı?’ diyor. “Binlerce insanı mağdur eden belediyelerin sorumluları da hesap vermeli. Bu dönemde vatandaşların yaşadığı maddi ve manevi kayıpların yanı sıra orta hasarlı bina sahipleri ve hasarlı bina sahipleri de kent yöneticileri tarafından cezalandırılmaya çalışılıyor.” dedi.

Doğukent bölgesinde 3 binden fazla dairenin ağır hasar gördüğünü ve yıkılacağını anlatan Karatutlu, “Doğukent katının uygunsuzluğu yıllardır biliniyordu. Ancak 8-10 kata, hatta 16 kata kadar ruhsat verdiler.” “Deprem sonrasında yaklaşık 50-60 bin kişinin yaşadığı yer hayalet şehre dönüştü. Her ne kadar fay hattı üzerinde olduğu bilinse de bu bölgeye ruhsat veren yerel yönetim yetkililerinin de dahil edilmesi gerekiyor.” Gerekli soruşturmada.” dedi.

Karatutlu, yanında getirdiği Kahramanmaraş’tan gelen Bertiz üzümünü de tanıttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu