Haber

Garip Deniz Yaratığı Twitter’da Viral Oluyor

Twitter’da paylaşılan görselde, “Oddly Korkunç” isimli hesabın yayınladığı tuhaf siyah bir sıvıya benzeyen deniz canlısı, bir yengecin yanında görülüyor ve yengeci sarmaya çalışıyor. Yengeç umutsuzca kaçmaya çalışıyor, ancak yaratığın garip esnekliği ve genişleme yeteneği, onu bir bilim kurgu sinemasından bir sahne gibi gösteriyor. Sonunda, siyah sıvı benzeri yaratık yengeci başarılı bir şekilde sarar ve yutar ve seyirciyi şaşırtır.

Videoda “Bunu biri açıklayabilir mi?” diye soruyor. Tweet şeklinde tweet ile paylaşıldı ve kısa sürede 32.3 milyon görüntülenme, 103.1 bin beğeni ve 7.538 retweet alarak büyük ilgi gördü. Kullanıcılar, yorumlar kısmında çeşitli karşılaştırmalar yaparak yaratığı Venom karakterine benzetmiş, sıvı benzeri formu nedeniyle Örümcek Adam serisinden tanıdık bir karakterle ilişkilendirmişti.

Bir kullanıcı yaratığın bir ortakyaşam olabileceğini ifade ederek, Marvel çizgi romanlarındaki kurgusal tıp ile eğlenceli bir biçimde benzerlikler çizdi. “Yeni bir efendi arayan bir Sembiyot gibi” diye yazdı.

Başka bir kullanıcı, yaratığı Amerikan bilim kurgu dizisi Star Trek’e atıfta bulunarak Star Trek: The Next Generation’daki “Skin of Evil” bölümüne benzetti. “Yeni Nesil Star Trek’teki Kötü Cilt … RIP Tasha Yar.”

Buna karşılık bir kullanıcı, yaratığın aslında bir deniz yassı kurdu olduğunu belirterek şaka yollu “Venom daha havalı bir hikaye olurdu ama sonuçta bu sadece bir deniz yassı kurdu” dedi.

Bu viral görüntü aslında yeni bir fenomen değildi. YouTube’a ilk olarak 2021 yılında Kurt Cabahug isimli bir kişi tarafından yüklenmiştir. Haziran ayında Twitter’da yeniden popüler oldu ve kullanıcılar arasında heyecan yarattı.

Gerçekleri kontrol eden Snopes, bu garip deniz yaratığının gizemini çözmek için California Bilimler Akademisi’ne bağlı deniz biyoloğu Alison Young’a başvurdu. Young’a göre, görüntüdeki siyah organizma gerçekten de çok tüylü bir yassı kurttur ve etobur olarak bilinir. Bu yassı solucanlar çoğunlukla hareketsiz omurgasızları avlar ve kaçma yeteneklerini kullanarak avantaj sağlar. Karada o kadar hızlı olmasa da, bazı yassı solucanlar etkileyici yüzme yetenekleri sergiler.

haber-kahramankazan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu