Haber

“En düşük emekli maaşı 8 bin 500 TL olsun” önerisi her iki tarafın oyu ile reddedildi.

GÜZEL Parti milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Kurulu’nda, yasa teklifinde düzenlenmesi amacıyla “en düşük emekli maaşının asgari ücrete getirilmesi” teklifini sundu.

AÇLIĞIN SONU

Teklifle bağlantılı olarak açlığın sınırına vurgu yapan, “Emekli vatandaşlarımızın sorunları ekonomik hayatın sorunlarının değerli bir parçasıdır. Hayatının büyük bir bölümünü geçiren emekli vatandaşlarımızın geçimlerini sağlamak sosyal devletin en temel gereğidir.” çalışan ve daha sonra emekli olma hakkını elde eden, yaşlılığında tatminkar, huzurlu ve ekonomik olarak müreffeh bir standarda kavuşan “Açlığın sonunun 8 bin 130 TL civarında olduğu bir ülkede emeklilerimizin işlerine devam etmeleri pek mümkün görünmüyor. onlar için standart kabul edilen asgari 5.500 TL maaşla yaşıyor. Bu amaçla teklifimiz, en düşük emekli maaşını en düşük ücret olarak kabul edilen taban fiyata eşit hale getirmeyi amaçlamaktadır.” denildi.

AK PARTİ VE MHP’NİN OYLARI İLE REDDİ

Emeklileri büyük ölçüde rahatlatacak olan teklif, AK Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedildi. Böylece en düşük emekli maaşı 5.500 TL seviyesinde kaldı.

YÜZDE 30 ARTTI

2022 enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından memur, memur emeklileri, SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları da belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023’te zam oranını yüzde 25 olarak açıkladı. Ancak oranın yetersiz bulunması üzerine zam oranı yüzde 30’a çıkarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu