Ekonomi

“Endekste hedef 10 bin 250 puan”

Mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında yüzde 80 oranında artış gösteren Borsa İstanbul’a bağlı aracı kurumlar tahminlerini güncellemeye devam ediyor. Son olarak Deniz Yatırım, 2023 Strateji Güncelleme Raporu’nda Borsa İstanbul için hedef fiyatını 10.250 puana çıkardı.

Orta vadede Türk hisse senetlerinin portföylerdeki ağırlığının artırılmasını öneren Deniz Yatırım, raporda yaptığı değerlendirmelerde şu bilgileri paylaştı; “BIST 100 endeksi için 2023 yılı başında 12 ay vadeli 7.100 puan olan makro beklentilerimizde yaptığımız güncelleme, ülkenin yıl ortası prestijiyle açıklanan kurumsal finansalların getirdiği fiyat revizyonu ihtiyacı, Önemli ölçüde düşen risk primi ve bu şekilde devam etmesini beklediğimiz, ekonomi yönetimindeki değişiklikler ve para politikasının yeniden faaliyete geçeceği, ülkenin kredi notunun önümüzdeki dönemde iyileşeceği beklentilerimiz nedeniyle bunu 10.250’ye çıkarıyoruz. yurt dışı portföy akımlarında toparlanma yaşanacağını ve belirsizliklerin göreli olarak azalacağını düşünüyoruz. Beklentimiz, 4 Eylül kapanış seviyesinin prestijiyle yüzde 26 artış potansiyeline işaret ediyor.”

“Kısa ve orta vadede her zamankinden daha iyimseriz”

Göz ardı edilemeyecek değerli gelişmelere konu: Kısa-orta vadede her zamankinden daha iyimser olduğumuzun belirtildiği raporda iyimserlik ilişkileri şöyle sıralanıyor; “Seçim sonrası oluşan fiyatlama ortamını Türk varlıkları için avantaj, yatırımcılar için ise fırsat olarak görüyoruz. Bu noktada önem verdiğimiz ve göz ardı edilemeyecek kritik detaylar söz konusu: Ekonomi yönetiminde değişiklikleri son derece pahalı buluyoruz.

Bakan Şimşek’in misyonu devralmasını ‘yatırımcı dostu ortam’ olarak okuyor ve kendisinin de ifade ettiği gibi rasyonel temellere dönüş açısından değerli bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Son yıllarda dışa açılan maliye politikalarının gecikmiş de olsa sıkılaştırılması, kısa vadede bazı yükler getirse de, orta vadede kamu bütçe disiplininin yeniden tesis edilmesi açısından oldukça kritiktir.

Bu noktada TCMB Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan’ın atanması örnek etkilerin oluşmasının önünü açmıştır. Özellikle Enflasyon Raporu’nun Temmuz ayı sonunda sunulmasının ardından ülke risk priminde en az Haziran ayından itibaren gözlenen düşüş ve girişin çok sınırlı da olsa hisse senedi kanalıyla gerçekleşmesi, Türkiye’ye ilişkin olumlu görüşümüzü desteklemektedir. Bu taraf.”

“Yıl sonu enflasyon tahminimiz yüzde 65”

Deniz Yatırım’ın paylaştığı 2023 Strateji Güncelleme Raporu’nda finansal koşullardaki sıkılaşmanın, çift haneli enflasyonun, getiri arayışının ve toparlanma algısının ana belirleyiciler olduğu vurgulandı. Raporda Merkez Bankası’nın faiz politikasına ilişkin şu ifadelere yer verildi; “Son gelişmelerin ardından TCMB’nin temmuz ayında açıkladığı yıl sonu enflasyon tahmininde yüzde 58 seviyesine ilişkin riskleri yukarı yönlü görüyor ve yüzde 65 civarında bir enflasyon bekliyoruz.

Benzer şekilde ödemeler istikrarının da yılın son çeyreğinde biraz daha toparlandığını ve 40 milyar dolar civarında açık verdiğini görüyoruz. Politika faizinin yıl sonuna kadar %30-35 aralığına çıkmasını bekliyoruz. En az 2-3 yıl vadeli çift haneli yüksek enflasyon ortamının öngörülebilir dönemde de devam edecek olması, yerli yatırımcıların hisse senedi getiri arayışlarını sürdürmelerine olanak sağlayacak.

Güncellenen hisse senedi portföyü

Deniz Yatırım, 2023 Strateji Güncelleme Raporu’nda bazı banka ve hisse senetlerine yönelik hedef fiyat önerilerini revize etti. Deniz Yatırım, küresel ve yerel görünüm ve beklentilerini de aktardığı raporda, bazı bankalar ve hisse senetleri için hedef fiyatlarla tavsiyelerini revize etti. Deniz Yatırım’ın model portföyünde AKGRT, ALARK, BIMAS, CCOLA, CIMSA, FROTO, HTTBT, KAREL, KONTR, PGSUS, SAHOL, SISE, TAVHL, TUPRS ve YKBNK yer alıyor.

haber-keban.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu