Haber

Emine Erdoğan’ın eski Genelkurmay Başkanı Sema İpek Ün, CHP’den milletvekili adayı.

Türkiye, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine kilitlenirken, dün 26 siyasi parti aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na sundu.

SEMA İPEKİN DE CHP LİSTESİNDE

CHP’nin sunduğu listede çok sayıda sürpriz isim yer alırken, bunlardan biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın eski genelkurmay başkanı Sema İpek Ün oldu.

DENİZLİ 3. DERECEDE

Gelecek PartiGenel Başkan Yardımcısı Sema İpek Ün, CHP listelerinden Denizli 3. sıra milletvekili adayı oldu.

SEMA İPEKİN ÜN KİMDİR?

Sema İpek Ün, 1981 yılında İstanbul Üsküdar’da doğdu. İlköğrenimini babasının memuriyeti nedeniyle Bilecik, Bolu ve İstanbul illerinde, ortaokulu Pendik İmam Hatip Lisesi’nde, lise eğitimini 1999 yılında Kadıköy Yabancı Diller İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

Yüksek öğrenimine Sakarya Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü’nde başlamış ve Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünü tamamlamıştır. Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Sosyal Politikalar Bölümü’nde “Almanya’da Türk Kökenli Kadınların Çalışma Hayatına Katılımı” konulu tezi ile 2010 yılında yüksek lisansını tamamladı. Bu tez nedeniyle 2008-2009 yılları arasında Almanya’da Bremen Üniversitesi’nde misafir öğrenci olarak bulundu. Halen Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı’nda “Suriye Sermaye İşletmeleri ve Türkiye’de İşgücü Piyasası” konulu doktora tezine devam etmektedir.

2004-2006 ortalarında AK Parti Üsküdar İlçe Gençlik Kolları Yönetim ve Yürütme Kurulu üyeliği, 2006-2008 ortalarında AK Parti Üsküdar İlçe Yönetim ve Yürütme Kurulu üyeliği yaptı. En son kamu görevi, Başkanın Danışmanıdır. Siyasi çalışmalara katılmak için söz konusu görevinden ve memuriyetten istifa etti. Sivil toplum faaliyetleri sırasında Kadın ve Demokrasi Derneği yönetim kurulu üyeliği ve Kadın ve Demokrasi Vakfı Mütevelli Heyeti üyeliği yaptı. Akademik dergilerde göç, kadın ve sosyal politika üzerine yazıları yayınlandı. İyi derecede İngilizce, orta düzeyde Arapça ve Almanca bilmektedir.

turhalhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu