Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam müjdesi!

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“32 MİLYON KİŞİ İLE TARİHİMİZİN EN YÜKSEK İSTİHDAM SEVİYESİNE ULAŞTIK”

Sadece ulaşımda inşaatı devam eden 26 farklı yol, raylı sistem, havalimanı ve uydu projesinin ülkemize getireceği bedeli muhalefetin bizi içine çekmek istediği tüm boş tartışmalara değişmeyiz. En çok önemsediğimiz konu ise 32 milyon kişilik istihdamla tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşmış olmamız. Yüzde 9’a düşürdüğümüz işsizliği daha da düşürmemiz gerekiyor. İşverenlerimiz ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünü kendi işyerlerinde daha esnek şartlarda yetiştirme imkanını kullanabilecekler. 6 Şubat’tan sonra fiilen deprem bölgesindeki işyerlerinin bu kurs ve programlarla ilgili yükümlülüklerini kaldırdık. İllerimizdeki kurs ve programlar için işveren yükümlülük süresi iki katına çıkarılacak ve istihdam taahhüdü 2024 yılı için yüzde 30 olacak.

Emeklilerimizin refah düzeyinin iyileştirilmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çalışanlarımızı enflasyona maruz bırakmama sözümüzü önümüzdeki dönemlerde de aynı anlayışla tutmaya devam edeceğiz.

EMEKLİLİKTE YÜZDE 5 EK ARTIŞ

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarını yüzde 5 oranında daha artıracağımızın müjdesini burada vermek istiyorum.

Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz Ocak 2024’ten itibaren yardımlardan yararlanabilecek. 6 aylık artış oranı yüzde 42,6’ya ulaştıyükselen.

Önümüzdeki temmuz ayında yapılacak zamlarla birlikte tüm emeklilerimiz aynı maaş artışını alacak.

Yani memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları temmuz ayında eşitlenecek.

Çünkü yılın ikinci yarısındaki maaş artışlarında memur emeklileri enflasyon farkı alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyonun tamamını alacak, maaş artış oranlarındaki dengesizlik ortadan kalkacak.

Ayrıca sosyal devlet unsurumuzu da yeterince uyguladık ve emekli maaşının alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.

Ekonomi yönetimimiz Orta Vadeli Program’da bu artışları öngörmüş ve hazırlıklarını buna göre yapmıştı.

Meclisimizin onayını aldıktan sonra emeklilerimizin maaşlarına yapılacak artışların bir an önce yansımasını istiyoruz.

Böylece emeklilerimize 200 milyar liralık ek kaynak sağlıyoruz.

“2024 YILINI EMEKLİLİK YILI OLARAK İLAN EDİYORUZ”

2024 yılını emekliler yılı ilan ediyoruz. Bu vesileyle amacımız emeklilerimizin yaşam kalitesini artıracak, sosyal haklarını genişletecek yeni hizmetleri devreye almak. Geniş bir yelpazeye yayılan bu hizmetlerimiz emeklilerimize hayırlı olsun.

habersarioglan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu