Haber

Angola ile Gümrük Anlaşması TBMM’de Onaylandı

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye ile Angola Arasında Gümrük Konularında Karşılıklı İdari Yardımlaşma Zaptı’nın Onaylanmasına İlişkin Kanun Tasarısı kabul edildi.

Teklifin kabul edilmesinin ardından TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, toplantıyı 14 Kasım Salı günü saat 15.00’te görüşmek üzere kapattı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararına uyulmaması nedeniyle CHP’li bir grup milletvekili “konuya dikkat çekmek amacıyla” TBMM Genel Kurulu’ndan ayrılmadı. Seyahat Parkı davasının sanığı Can Atalay’ın hak ihlaline ilişkin Anayasa Mahkemesi’ne, kanuna aykırı oy kullanan üyeler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. .

CHP Lideri Özel: “İkinci karara kadar eyleme kesintisiz devam edeceğiz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de Genel Kurul salonunda CHP milletvekillerine bir süre eşlik etti. Ardından bir açıklama yapan Özel, yargı içindeki bir ekibin AK Parti ve MHP’den aldıkları cesaretle Anayasa’ya meydan okuduğunu belirtti. Özel, “Anayasa’ya karşı gelmek anayasal suçtur, darbe girişimidir. Hepimizi bir arada tutan anayasayı yok sayarsanız bu ülkede kamu düzenini nasıl koruyacaksınız?” dedi.

Özel, dün Meclis’te yaptıkları kapalı grup toplantısında bir dizi karar aldıklarını, bu kararlardan birinin de Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile yaptıkları görüşme olduğunu belirtti.

Özel, sabah Kurtulmuş’u aradığını, öğlen saatlerinde ise sohbet ettiğini belirterek, tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi Meclis’in saldırı altında olduğunu söylediğini söyledi.

Özel, İstişare Konseyi toplantısı talebini Kurtulmuş’a ilettiğini, TBMM Başkanı’nın da kendisine Filistin heyetinin ziyareti nedeniyle toplantının akşam saatlerine ertelenmesinde bir sakınca olup olmadığını sorduğunu söyledi. Özel, akşam burada kalmasında bir sakınca görmediğini belirterek, “Saat 17.00’de yapılması planlanan toplantının resmi çağrıya dönüşmediğini ve daha sonra iptal edildiğini öğrendik. Gün içinde yaşananlar Sayın Bakanımızı rahatsız etti. Numan onu Danışma Kurulu’na davet etmekten kaçındı mı? Numan Bey’i asla eleştirmem ama sanırım dün geceydi.” “Kuvvetler ayrılığını yargının yasama üzerindeki hakimiyetine dönüştürmeye çalışanlar varken, bugün yürütmenin yasama üzerinde hakimiyetine girilmeye çalışılıyor. Aksi halde bunun düzeltilmesi gerekiyor.” dedi.

Yaşananların ardından eylem planının ikinci aşamasına geçtiklerini belirten Özel, Meclis kapanana kadar her konuşmada bu konuyu gündeme getirdiklerini belirtti.

Aldıkları üçüncü kararın Meclis Genel Kurulu’ndan ayrılmama hareketi olduğunu hatırlatan Özel, hareketi başlatan CHP’li milletvekillerinin Demokrat Parti milletvekilleri, 10 HEDEP milletvekili, TİP Genel Başkanı ve milletvekilleri tarafından ziyaret edilerek takviye kuvvetlerini duyurduklarını belirtti. . Özel şunları söyledi:

“Bu aşamadan sonra Genel Kurul’da milletvekillerini görevde bırakarak bu eylemi kesintisiz olarak sürdüreceğiz. İkinci bir karara kadar eylemi kesintisiz olarak sürdüreceğiz. Amacımız konuya dikkat çekmek. Önümüzdeki dönemde de bu eylemi sürdüreceğiz. Bu darbe girişimine karşı direnen herkesin yanında olmaya devam edeceğiz.”

sarayonuhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu