Ekonomi

Türkiye’nin en uzun menzilli füzesi ‘Tayfun’ ortaya çıktı!

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TRT Haber’in özel yayınında savunma sanayisindeki son gelişmeleri anlattı.

Balistik Füze Sistemi “Tayfun”un test sahneleri TRT Haber ekranlarında yayınlandı.

İsmail Demir şu ifadeleri kullandı:

“Yeni teknolojiler geliştiriyoruz, mevcut teknolojilerin birleşimiyle farklı model ve versiyonlar oluşturuyoruz. Bazen muhalif ülkelerden ‘biz bu silahı gafil avlarız, böyle güçlüyüz’ dediklerini duyuyoruz. Görüyoruz Durmak yok iş devam ediyor Takipte kalın Gördükleriniz geçmişte başlayan bir çalışmanın ürünüdür.”

MENZİL 561 KM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl kasım ayında tayfunun menzilinin 561 kilometre olduğunu ve menzilin artırılacağını duyurmuştu.

Savaş alanı için büyük değer taşıyan balistik füzeler genellikle denizden/denizaltından karaya veya karadan karaya fırlatılır. Ateşlendiğinde, parabolik bir yörünge izler ve çoğunlukla atmosferin ötesinde uzaya doğru yol alır. Daha sonra tekrar yörüngeye girer ve yerçekimi sayesinde elde ettikleri yüksek hız ile hedeflerine doğru yol alır.

Balistik füzeleri imha etmek, atmosfere girdikten sonra kazandıkları hız nedeniyle bir baş belasıdır. Bu nedenle uzayda, yani amaca yönelmeden önce yok edilmeleri gerekir. Bunun için anti-balistik füzeler var ama birim maliyetleri de çok yüksek. Ayrıca uzayda yok edilmeleri çok gelişmiş bir sensör ağı gerektirir. Başta ABD ve Rusya olmak üzere çok az ülke anti-balistik füze teknolojisine sahip.

KAYNAK: TRT HABER

habersultanbeyli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu