Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: “Sıfır ve ikinci el araçlarda ciddi fiyat indirimleri başladı”

Ticaret Bakanı Ömer BolatGeçersiz isimlerle, sahte hesaplarla veya gayrimenkul ve otomobil satışlarında fiyatları artırmaya yönelik her türlü manipülatif çabayı en ağır şekilde cezalandıracaklarını belirten Doç. “Bu cezalardan bunları yayınlayan reklam siteleri sorumlu olacaktır. Programlarını buna göre hazırlamaları gerekiyor. Personellerini hazırlamaları gerekiyor. “Bu düzenleme kesinlikle uzatılmayacak ve 1 Kasım’da yürürlüğe girecektir.”söz konusu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Konya’da düzenlenen İhracat Seferberliği Zirvesi’ne katıldı. Taş Bina Kültür Sanat’ta düzenlenen zirvede konuşan Bakan Ömer Bolat, ihracat Hizmet ihracatında da iyi durumda olduklarını belirtti. Üretimin temmuz ayında başladığını belirten Bakan Bolat, şunları söyledi:

“Hedefimiz 100 milyar doları aşmak”

6 Şubat’ta yıkıcı depremlerle karşılaştıklarını hatırlatan Ömer Bolat, şunları söyledi:

“Sıfır ve ikinci el araçlarda ciddi fiyat indirimleri başladı.”

Ticaret Bakanlığı olarak hemen hemen tüm branşlarda düzenleme ve denetleme yetkilerine sahip olduklarını anlatan Bakan Bolat, şöyle konuştu:

“Cezaları artırıyoruz”

Cezalara ilişkin torba yasanın da hazırlandığını belirten Bolat, şöyle konuştu: “Biz bakanlık olarak hazırlıklarımızı yaptık. Cezaları artırıyoruz. Aslında şişirme Oran belli, onun ötesinde artırıyoruz ve kapatma cezası da gelecek. Hükümetin görüşü bu yönde. Biz aynı zamanda uygulayıcı bir kuruluşuz. Her sektörün kanunlarla düzenlemeleri vardır. Perakende ticaret kanunu var. Adil olmayan bir piyasa düzenleme kanunu var. Pek çok yasa ve yönetmelik var. İş hayatında kurallara uygun çalışmak gerekir. Bu kural ve düzenlemelere aykırı davrananlar otomatik olarak cezalandırılacaktır. “Bunu birkaç kez tekrarlarsa geçici kapanma dönemi gelecektir.”belirtti.

Forex Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu