Ekonomi

Seçkin Mutlubaş, Alternatif Bank’ta Genel Müdür Yardımcılığına atandı

Alternatif Bank’ta Yapılandırma ve Hukuki İşlemlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Seçkin Mutlubaş atandı.

Alternatif Bank’tan yapılan açıklamaya göre Seçkin Mutlubaş, İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nden 2006 yılında mezun olmuş, aynı üniversitede bankacılık alanında yüksek lisansını 2009 yılında tamamlamıştır. Türkçe 2006-2010 Ekonomi2010-2012 yılları arasında Bankamız Kredi Tahsis Müdürlüğü ve HSBC Kredi Risk Müdürlüğü’nde görev yaptı.

2012-2022 yılları arasında Odeabank’ta farklı görevlerde bulunan Mutlubaş, en son Erken Uyarı ve KOBİ Kredileri Yakın İzleme Kıdemli Müdürü olarak görev yaptı. Temmuz 2022’de Alternatif Bank ailesine katılan ve Krediler Yeniden Yapılandırma ve Hukuki Takip Direktörü olarak görev yapan Mutlubaş, Ağustos 2023 itibarıyla Yeniden Yapılandırma ve Hukuki Takiplerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Alternatif Bank Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi İlkay Girgin, “Krediler Yeniden Yapılandırma ve Hukuk Dairesi olarak görev yapan değerli ekip arkadaşımız Sayın Seçkin Mutlubaş’ı aramızda görmekten mutluluk duyuyorum” dedi. Alternatif Bank çatısı altında İşlemler Direktörü, üst yönetimimizde Genel Müdür Yardımcısı olarak yer alıyor.” İfadelerini kullandı.

Girgin, “Alternatif Bank olarak ‘İhtiyatlı Bankacılık’ yaklaşımımız doğrultusunda aktif kalitemizi yüksek seviyede tutmaya büyük önem veriyoruz. Bu noktada özellikle tahsilat performansımızdaki iyileşme hem vadesi geçmiş alacaklarımıza son derece olumlu katkı sağlıyor. Sayın Seçkin önümüzdeki dönemde yaptığı açıklamada, “Bankamızın hedeflerine önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum ve bu vesileyle kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.” ifadesine yer verdi.

Bankanın yöneticilerini içeriden seçme başarısına değinen Girgin, “Kendi okulumuzla, değerlerimiz ve kurum kültürümüzle büyümek stratejik önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu bağlamda bankamızı taşıyacak başkanları belirlemeye özen gösteriyoruz. Yetenek programlarımızın başarısı sayesinde yönetici ve üzeri pozisyonlardaki atama ve görevlendirmelerimizin %100’ünü “%80’ini banka içinden gerçekleştiriyoruz. Bu oran stratejimizin doğruluğunu ve faydasını teyit etmesi açısından anlamlı ve değerlidir.” değerlendirmesini yaptı.

Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanan Seçkin Mutlubaş, Alternatif Bank’ın kredi portföy kalitesi ve takipteki krediler oranı açısından sektörden olumlu bir ayrıma sahip olduğunu kaydetti.

Mutlubaş, “Bu başarıda Bankamızın ‘İhtiyatlı ve Danışman Bankacılık’ yaklaşımı büyük önem taşıyor. Buradan aldığımız güçle, tüm ekip arkadaşlarımla birlikte, risk maliyetini daha da azaltarak hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bankamız.” yorumunu yaptı.

germencikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu