Haber

Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmaları tamamlandı mı?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem Hatay, Kilis, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu 10 ilde büyük hasara yol açtı. Şanlıurfa’daki arama kurtarma çalışmalarının bitip bitmediği merak ediliyor. Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarının bitip bitmediği sorusu gündeme geliyor. Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmaları tamamlandı mı? Detaylar haberimizde…

ŞANLIURFA’DA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI BİTTİ Mİ?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem Hatay, Kilis, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu 10 ilde büyük hasara yol açtı. Depremlerin ardından çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybederken, enkaz bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Tüm gözler deprem bölgesinden gelen müjdeye çevrilirken, AFAD, Şanlıurfa’daki arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, “Şanlıurfa’da ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarını tamamladı. Şanlıurfa’da bulunan arama kurtarma ekiplerimiz, çalışmaların devam ettiği diğer illere de ivedilikle sevk edildi.” söylendi.

DEPREMDE HASAR GÖREN KENTİN TARİHİ YAPILARI

Şanlıurfa’da şehrin simgesi olan tarihi Balıklıgöl’de bulunan Rızvaniye Camii’nin minaresi ve revağı deprem nedeniyle çöktü. Balıklıgöl’ün temiz ve berrak suyu, deprem felaketinin ardından bulandı. Balıkların gölde yüzeye çıkmadığı görüldü.

Ekiplerimiz Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarını tamamladı.

Şanlıurfa’da bulunan arama kurtarma ekiplerimiz acilen çalışmaların devam ettiği diğer illere sevk edildi.

— AFAD (@AFADBaskanlik) 9 Şubat 2023cungusajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu