Haber

Mithat Sancar: “Bize göre bu kapatma kararının bir etkisi yok”

Partisinin haftalık küme toplantısında gündeme ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulunan Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisi hakkındaki kapatma davası hakkında konuştu. ‘Bu dava MHP ve bazı karanlık güçlerin uzun süredir devam eden siyasi baskıları sonucu açılmıştır’ diyen Sancar, ‘Bizce bu kapatma kararı hükümsüzdür. Türkiye tarihinin en kritik seçimlerine giriyor, bunu hepimiz biliyoruz” dedi.

“Bize göre bu kapatma kararı geçersizdir”

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisine operasyon yapıldığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Partimize kumpas, operasyon, dava süreci… Bugün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı… kapatma davası kapsamında uzun uzadıya görüş bildirdi. Hazine yardım hesapları da bloke edildi. Bu gelişmeler HDP üzerinde bir baskı olarak algılanınca büyük tahribat meydana geliyor. Bu gelişmeler Türkiye’nin geleceği ile yakından bağlantılıdır. Gündemimiz HDP’ye yönelik siyasi komplo ve bunun ağır sonuçlarıdır. Anlamayanlara bir kez daha anlatmak boynumuzun borcu. Sabırla anlatmaya devam edeceğiz. Söz bitmez, mücadele bitmez. Sözler her zaman değerlidir. Kullanabilenler için. Sözün sonu yok. İkna etmek ve birlikte çalışmak için diyaloğun sonu yok.”

“AK Parti’nin 7 Haziran’da aldığı yenilgi, Türkiye halklarına yeni bir düzenin mümkün olduğunu göstermiştir” diyen Sancar, “Bu, bir umut ışığı olmuştur. Halk iradesine dayalı siyasetimiz Türkiye’ye kazandırılmıştır. Zorbalığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, intihara, savaşa ve talana dayalı yolsuzluğun sona erdirilmesi noktasında HDP her geçen gün daha fazla saldırıya maruz kalmaktadır. Yağmacı sistem Bunu en iyi bilen mevcut iktidar bloğudur.Bu yüzden el ele verdiler, geçmişte birbirlerini boğazlamak için fırsat kollayan güçler birleştiler.Birleşip yeni bir devlet koalisyonu kurdular. Koalisyonun temel harcı da bu devletin Kürt düşmanlığından çıkarılmıştır” dedi.

‘Sen kaybettikçe biz hep birlikte büyük kazanacağız’

Sancar, partisine açılan kapatma davasıyla ilgili olarak, “Bu dava MHP ve bazı karanlık güçlerin uzun süredir devam eden siyasi baskıları sonucunda açıldı. Bize göre bu kapatma kararı hayır. Bize göre hazinemiz düşüncelerimiz, halkımızın kalbidir. Buradaki operasyon HDP’yi hedef almakla sınırlı değil. Türkiye tarihinin en kritik seçimlerine giriyor, bunu hepimiz biliyoruz. Bu kritik seçimde iktidar bloğu yok olma korkusuyla her yolu deniyor. Bize yapılan bütün haksızlıklar bu süreci tasarlamak içindir. Seçim sürecini kendi istekleri doğrultusunda şekillendirmektir. Anayasa Mahkemesi’nden hangi çoğunluğu kaldırırsanız kaldırın, değerli olan sandıktan çıkacak oybirliğidir. Ey güç bloğu tehditlerle, şantajlarla, kumpaslarla bu gerçeği değiştiremeyeceksiniz. HDP’de var. Büyük kaybedersin. Siz kaybederken biz hep birlikte büyük kazanacağız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu