Haber

Kurşunlu’da cadde ve sokaklar sıfırdan yenileniyor

İnegöl Belediyesi, 2 yıl önce 58 cadde ve sokağı tamamen yenilediği Kurşunlu Mahallesi’nde 28 caddede daha çalışma başlattı. Altyapı ve doğalgaz çalışmalarından zarar gören sokaklarda parke taşı döşeme çalışmalarının devam ettiği Kurşunlu Mahallesi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban, “Şehirleşme anlamında eksikleri tamamlayacağız. “Ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız” dedi.

İnegöl Belediyesi, Kurşunlu İlçesi’nde yürütülen doğalgaz ve altyapı çalışmaları sonrasında zarar gören cadde ve caddeler için 2021 ve 2022 yıllarında kapsamlı bir imalat programı başlatarak; 8 sokakta 3.500 metre yol asfaltlaması, 15 sokakta bölgesel onarım, 35 sokakta ise parke taşı döşemesi gerçekleştirdi. Bu 58 caddenin ardından bölgedeki üstyapı çalışmalarının ikinci etabına başlandı. Kurşunlu İlçesi’nin 2. Etabı üstyapı çalışmaları 10 günde başladı. İlk etapta otoyolun alt kısmında çalışma yapıldı. İkinci etapta ise ana yolun üst kısmında benzer çalışmalar yapılıyor.

28 CADDEDE KAPLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İkinci etap üstyapı çalışmaları kapsamında Kurşunlu Mahallesi’nde; 28 sokakta parke kaplama çalışması yapılacak. Toplam 3300 metre uzunluğundaki yol 25000 m2 parke taşı ile kaplanacak.

BAŞKAN ÜSSÜ YERİNDE İNCELEDİ

Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki heyetle birlikte devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Burada bir açıklama yapan Önder Taban, “Kurşunlu Mahallemizde devam eden çalışmaları incelemek için buradayız. Kış mevsiminde olmamıza rağmen İnegöl Belediyesi olarak havalar elverdiği sürece faaliyetlerimize devam ediyoruz. Liderimiz kıymetli ve değerlidir. Bölgede daha önce yaptığımız çalışmalarda vatandaşlarımızın bize ilettiği sorun ve konular değerlendirildi. Alınan bilgiler neticesinde hem altyapı hem de üstyapı faaliyetlerini kapsayacak şekilde yaptığımız planlamadaki eksikliklerin giderilmesi yönünde çalışmalara başladık. Doğalgaz da bunlardan biri. Bu imalatlar sırasında yollarımızda bazı bozulmalar meydana geldi. Bunları kurtarmak için Kurşunlu İlçemizin belli bir kısmında çalışma yaptık. Şu anda kalan kısımlarını da tamamlıyoruz” dedi.

6 MİLYON YATIRIM

Çalışmayı 1 ay içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden Alper Taban, “Arkadaşlarımız burada yaklaşık 28 sokağı kapsayan bir çalışma yürütüyorlar. Neredeyse 1/3’ünün tamamlandığını söyleyebiliriz. Parke taşı kaplamaları yapılıyor. Toplamda 3300 metre yol ve 25 bin m2 parke taşı döşemesi yapılıyor. 6 milyonluk yatırım maliyeti var. Ay sonuna kadar çalışmayı tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖDEMEMİZ NE KADAR OLURSA YAPACAĞIZ”

Konuşmasına “Bölgemizdeki eksik ne varsa gidermeye çalışıyoruz” sözleriyle devam eden Önder Taban, “Bunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başkanımız Alinur Aktaş’a da teşekkür ediyorum. Kendisi herkese destek veriyor.” Bizim çalışmalarımız var. Burada da destek var. Nerede insan varsa ihtiyaçlar devam ediyor. Ancak Kurşunlu bölgemizde geleceğe yönelik çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Burada nüfus artıyor ve yeni yapılaşmalar görüyoruz. Eksikleri de tamamlayacağız. Şehircilik açısından “Ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu