Haber

Kızılay’ın “Gurbetçiler”i ve Yabancı Gönüllüleri Yüreklere Dokunuyor

ANNESİNİ TÜKETMEK İÇİN 2 GÜN ARABADA UYDU

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Kızılay, günde 4 bin 500’den fazla gönüllüsü ile afetzedelerin beslenme, barınma, hijyen gibi tüm ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oluyor. . Kızılay’ın bu yardımları, yurt dışında yaşayan Türkler ve Türkiye’de eğitim misyonu olan yabancılara yöneliktir.

Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde kendisine verilen beslenme ve kan temini görevi için tüm ekiplerini seferber eden Kızılay, depremden etkilenen 10 ilde gönüllüleri ile yaraları sarmaya devam ediyor. Bu çalışmalar yurt dışında yaşayan gurbetçiler ve Türkiye’ye okumak için gelen yabancı öğrenciler tarafından desteklenmektedir.

“Annemi ikna etmek için 2 gün arabada yattım”

Deprem felaketini öğrendikten sonra Belçika’da yaşayan Hamit Veli, deprem sonrası Türkiye’ye gelmek istedi ancak annesi buna izin vermedi. Annesini ikna etmek için arabada yattığını belirten Hamit, “Annem gitmemi istemedi. “Sana faydası olmayan bir yük olursun” dedi. Onu ve ailemi ikna etmek için iki gün arabada kaldım. Sonra annem Türkiye’ye gitmeme izin verdi. Belçika’dan İstanbul’a oradan da Kayseri’ye geldim. Kahramanmaraş’ta Kızılay gönüllüleriyle tanıştım ve hayır işlerine katıldım” dedi.

Arabasını kitap ve oyuncaklarla doldurup yola çıktı

Almanya’dan İzmir’e tatile gidiyordu. Deprem felaketini duyunca tatil planlarını iptal etti ve afet bölgesine ulaşmak için yola çıktı. Almanya’nın Düsseldorf kentinde yaşayan Fatime Akçin, Kahramanmaraş depreminin ardından Almanya’daki deprem bölgesi için yardım toplarken Türkiye’ye gelmeye karar verdi. Akçin, “Önce uçakla İzmir’e geldim. Orada arabaya kitap ve oyuncaklar doldurdum ve ardından deprem bölgesine ulaşmak için yola çıktım” dedi.

“Üşümesinler diye çocuklara çorap giymeyi öğrettim”

Kızılay gönüllüsü Akçin, “Kahramanmaraş’a geldikten sonra Kızılay’ın psikososyal destek çadırının kuruluşunda çalıştım. Annem bize bir elin verdiğini diğer elin görmediğini öğretti. Bu yüzden Türkiye’ye yardıma geldiğimi kimseye söylemedim ve bunu sosyal medyada paylaşmadım. Bana ne yapacaksın engel olacaksın dediler. Onlara çöp toplasam bile faydalı olacağını söyledim. Çocuklara çorap giymeyi öğrettim. Ayakları üşümesin diye onlara öğretmek istedim.”

“Türkiye bize bir fırsat verdi”

Fildişi Sahili’nden Erciyes Üniversitesi’nde okuyan 23 yaşındaki Adama Deme, şoku duyunca diğer istekli arkadaşlarıyla birlikte yardıma geldiklerini söyledi. Deme, “Türkiye bize bir imkan verdi, biz burada burslu okuyoruz. Bu millet bizi kendi çocuğu olarak görüyor. Maddi ve manevi destek verenlere yardım etmeniz gerekiyor. Elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.”

2012’de Türkiye Myanmar Depremine Yardım Yaptı

Türk Kızılayı gönüllü öğrencilerinden Myanmar’dan 22 yaşındaki Arkar Tun, 2012’de Myanmar’da meydana gelen depremde Türkiye’nin ülkesine yardım ulaştırdığını belirterek, “Myanmar’daki depremde Kızılay geldi. O günden beri Kızılay.Bir Müslüman kardeşimiz olarak yardıma hazırım.’Sıra bende.’ Ben de çabuk geldim” dedim.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu