İş

Kahramanmaraş’ta gözaltına alınanlarla ilgili tüm deprem araştırmaları tamamlandı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde bazı binaların çökmesi ve hasar görmesi sonucu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtildi. Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yoğunlaşan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremle ilgili soruşturmaların Cumhuriyet Başsavcılığınca daha etkin ve hızlı yürütülmesi amacıyla “Deprem Araştırma Bürosu” kurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, soruşturma kapsamında şu ana kadar gözaltına alınan 94 belge hakkında iddianame hazırlanarak Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemeleri’nde dava açıldığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

“Kahramanmaraş Deprem Araştırma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamelerin çoğunluğu tutuklu bulunan belgelere yönelik olup, 5 Şubat 2024 tarihi itibarıyla Deprem Araştırma Bürosu’nda tutuklulara ilişkin tüm soruşturma belgeleri tamamlanmış, iddianameler hazırlanmış ve davalar açılmıştır. Açılmış olup, ofisimizde tutuklulara ait herhangi bir soruşturma belgesi kalmamıştır.

628 belgede tutuklu yok

Kahramanmaraş Deprem Araştırma Bürosu’nda şu anda bekleyen 628 soruşturma belgesi bulunuyor ve bu belgeler kapsamında tutuklu şüpheli bulunmuyor. “Söz konusu bekleyen belgelere ilişkin iş ve süreçler en kısa sürede tamamlanarak hukuki sonuca kavuşturulacaktır.”

Açıklamada, depremle ilgili diğer soruşturmalara da dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: “Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Soruşturma Bürosu bugüne kadar Asliye Ceza Mahkemesi’ne 11 iddianame hazırladı, 6 tutanak hazırlanacak. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilecek ve derdest olan 18 soruşturma belgesine ilişkin iş ve işlemler.” Süreçler en kısa sürede tamamlanıp hukuki sonuca ulaştırılacaktır. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığımız ve Pazarcık Cumhuriyet Başsavcılığımız Beyin sarsıntısı Soruşturma Büromuzca şu ana kadar Asliye Ceza Mahkemesi’ne 3 adet, Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazılmak üzere 8 adet iddianame düzenlenmiş olup, 28 davaya ilişkin iş ve süreçler Soruşturma dokümanları en kısa sürede hazırlandı. “Belirli bir süre içerisinde tamamlanıp hukuki sonuca kavuşturulacak.”

haberarpacay.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu