Haber

Hatay Tanıtım Günleri Başladı

HATAY Tanıtım Günleri Atatürk Havalimanı etkinlik alanında başladı. 6 Şubat depreminde zarar gören Hatay esnafına destek olmak amacıyla kültürel ve yöresel lezzetlerin tanıtılacağı etkinlik, 1-4 Şubat tarihleri ​​arasında devam edecek.

Hatay Valiliği ve Hatay Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği ‘Hatay Tanıtım Günleri’ Atatürk Havalimanı etkinlik alanında başladı. Açılışa İstanbul Valisi Davut Gül, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Hatay Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Yılmazer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninde Medeniyetler Orkestrası küçük bir konser verdi. 4 Şubat Pazar akşamına kadar sürecek etkinlikte, Hatay’ın yöresel yemeklerinin satışından elde edilecek gelirle depremde zarar gören esnafa destek verilecek.

‘BU YARALARIN TEDAVİ EDİLMESİ GEREKİYOR’

Açılışta konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, ‘Bu sadece Hatay’da ya da 11 ilde olmadı. Nitekim bu şok ve acı milletimizin ve devletimizin her karışında hissedildi. Allah en kötüsünden bizleri korusun. Bu faaliyetlerin en önemli faydası; Evet deprem oldu, evet kayıplarımız var ama toparlanmamız lazım. Acımız var, yaramız var. Bu yaraların tedavi edilmesi gerekiyor. Hem maddi hem manevi. Maddi olarak tedavi edilebilir ama manevi olarak bu rehabilitasyon sürecini hızlandırmak için bu tür faaliyetlere ihtiyaç vardır. Katkıda bulunan herkese teşekkür etmek istiyorum dedi.

‘GÖNÜL BİRLİĞİNDE TÜM YARALARIN İYİLEŞMESİ İÇİN BÜYÜK ÇABA GÖSTERDİK’

Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Mustafa Şentop, ‘Ateş düştüğü yeri yakar ama bu 11 ilde, orada yaşayan ve depreme maruz kalan vatandaşlarımızın bizzat ve dolaylı olarak yaşadığı acıyı tüm milletimiz paylaşmıştır. yakınlarının yaralanması ve ölmesi nedeniyle. 85 milyon milletimiz hâlâ hepsinin acısını dertli yüreklerinde taşıyor. Depremin ardından saniyeler içerisinde Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlarımız kendi istek ve girişimleriyle harekete geçti. El ve gönül birliğiyle tüm yaraların sarılması için büyük çaba harcadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm milletimiz harekete geçti. İnşallah bu yaraları hep birlikte iyileştireceğiz. Hatay tarih boyunca 7 kez büyük depremlerle yıkılmış ancak her seferinde yeniden inşa edilmiştir. “Umarım eski günlere, neşeli bir şehir olarak yaşandığı günlere hep birlikte döneriz” dedi.

‘VATANDAŞLARIMIZI YEREL LEZZETLERİ TATMAK İÇİN ATATÜRK HAVALİMANI’NA BEKLİYORUZ

Hatay Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Yılmazer, ‘Bu yıl Hatay’ımızı 1-4 Şubat tarihleri ​​arasında Atatürk Havalimanı’nda İstanbulluların hizmetine sunduk. Depremden en çok etkilenen ilimiz Hatay’ın esnafı bugün burada olacak ve 4 gün boyunca İstanbul halkına hizmet edecek. “1-4 Şubat tarihleri ​​arasında İstanbul’dan hemşerilerimizi ve vatandaşlarımızı depremzede esnafımızın yanında olmaya ve bir yıldır özlemini duydukları Hatay’ın yöresel lezzetlerini tatmaya bekliyoruz. “

‘DEPREMDE DOSTLARIMIZIN YARDIMINA GELDİK’

Hatay tanıtım günlerini ziyaret eden Mehmet Aslanoğlu, ‘Kuşadası’nda yaşıyorum, misafir olarak geldim. Çok özlediğim lezzetler. Bunu bu şekilde yaymak, tanıtmak hem etnik hem de kültürel açıdan güzel. Dayanışma içinde olmamız gereken bir durum var. Türk halkıyla dayanışma içinde olmamızın önemli olduğunu söyledi. Bir diğer ziyaretçi Meryem Balkaya ise, ‘Ben İstanbul’da yaşayan bir Hataylıyım. 30 yıldır burada yaşıyorum ve özlemimizi gidermeye geldik. Depremden etkilenen dostlarımıza yardım etmek için geldiklerini söyledi.

haber-ipsala.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu