Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Hatay’da cuma namazını kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Tek yürek, tek vücut olup yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Acılarımızı dindirmeye, umutlarımızı diri tutmaya devam ediyoruz.” söz konusu.

Erbaş, Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen Hatay’ın Antakya ilçesinde mezarlık kompleksi içinde kurulan çadır camide “Kardeşlik, dayanışma ve dua” konulu hutbe okuyarak Cuma namazını kıldırdı ve namaz kıldı.

Erbaş, yaptığı hutbede milletin zor günlerden geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

“Yüreğimiz tek bedeniz, yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Acılarımızı dindirmeye, umutlarımızı diri tutmaya devam ediyoruz. Müminler olarak inanıyoruz ki, bu düşünce bulutları rahmet rüzgarlarıyla dağılacaktır.” , Allah’ın izniyle. Hayır, bereket, dua, kardeşlik kapıları.” Dayanışma ve dayanışmanın anahtarıyla açılmasını temenni ediyorum. Kalplerimiz huzur ve sükunete kavuşacak. İnanç dolu kalplerimiz huzura kavuşacak inşaAllah. Çünkü Allah, müminlerin velisi ve yardımcısıdır. O bize bizden daha yakın. O, her halimizi bilen, bize güç veren, kalplerimizi ferahlatandır. ‘Durmak.”

“Artık erdemlerimizi yaşatma, kardeşlik ahlakını yüceltme zamanı”

Erbaş, musibetler karşısında imandan güç almanın ve ibadete sığınmanın kulluğun gereği olduğunun altını çizdi.

Bugünün gönülleri duaya açma ve durumu Yüce Allah’a arz etme zamanının geldiğini ifade eden Erbaş, şöyle devam etti:

“Sonsuz kudret sahibinden yardım ve lütuf isteme zamanıdır. Yüce Rabbimiz, ‘Bana dua edin, duanızı kabul edeyim’ dedi. “Rabbinize yalvararak ve gizlice dua edin.” Şimdi O’nun emrine kulak vermenin ve samimi dualarda buluşmanın zamanıdır. Bugün, depremin verdiği tahribatla mücadele eden milletimiz için Yüce Rabbimizden rahmet, metanet, güç ve kuvvet dileme zamanıdır.

Böyle zor zamanlarda millet olmanın gereği; kardeşlik ruhumuzu yaşatmak için. Duyarlı ve samimi olmak, birbirimizin derdine dertlenmektir. Ülkemizin her ilinde, kasabasında, köyünde, Hatay’da, Maraş’ta, Adıyaman’da, Malatya’da ve depremden etkilenen diğer yerlerde kardeşlerimizin varlığı bunun en büyük göstergesidir. Bu; Birlik, beraberlik ve beraberliğin en büyük göstergesidir. Zor durumdaki kardeşlerimizin işini kolaylaştırmak, felaketle sarsılan dünyalarına güven aşılamaktır. Kardeşlerimize yalnız olmadıklarını, yalnız ve çaresiz olmadıklarını hissettirmek ellerinden tutmaktır. Bilhassa çocuklara bakmak, yetim ve öksüzlerin hamisi olmaktır. Artık şüphe ve kaygıya, fitneye ve fitneye fırsat vermeden, faziletlerimizi yaşatma ve kardeşlik ahlakını yüceltme zamanıdır.

Peygamberlerinin azmi neticesinde onlara bahşettiği şifayı bize de ihsan etmesi için yüce Rabbimizden niyazda bulunalım. Yüce Rabbimizden üzerimize selâmet yağdırması, kalplerimizi onarması ve yaralarımızı iyileştirmesi için yalvaralım. Gönüllerimizi birleştirerek birlik, beraberlik ve kardeşlik şuurumuzu daim kılmasını Rabbimizden niyaz edelim.”

Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Erbaş, “Yüce Rabbimiz aziz milletimiz ve tüm insanlık için bir daha böyle acılar göstermesin.” söz konusu.

beydaghaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu