Ekonomi

Crocs Hisseleri, Gençler Arasındaki Popülerliğin Azaldığını Gösteren Piper Sandler Anketinin Ardından Düşüşe Geçti

Crocs’un (CROX) hisse fiyatı, Piper Sandler tarafından hazırlanan bir danışma raporunun markanın genç tüketiciler arasındaki popülaritesinin azaldığını göstermesinin ardından Salı günkü işlem seansında %3’ten fazla düşüş gösterdi.

Şirket, Crocs ile ilgili daha temkinli bir duruş sergileyen ‘Taking Stock with Teens’ başlıklı iki yılda bir yapılan 47. anketinin sonuçlarını yayınladı.

Anket sonuçlarına göre Crocs, özellikle UGG botlarının artan popülaritesi nedeniyle altıncı sıradan yedinci sıraya geriledi.

Markanın popülaritesi bir önceki ankete göre değişmemiş ve hatta geçtiğimiz yıl %0,3’lük bir artış göstermiş olsa da Crocs, genellikle ayakkabılardaki yeni trendleri ilk benimseyenler olan yüksek gelirli gençler arasında pazar payında %0,2’lik bir düşüş yaşadı.

Piper Sandler analistleri, “Gençlerden daha az popüler hale gelen bir moda trendini belirlemelerini istediğimizde, Crocs’un erkek gençlerin uzaklaştığı trendler arasında üçüncü, kız gençler arasında ise on birinci sırada yer alması da kaygı vericidir” dedi.

Bu arada, Hey Dude en çok tercih edilen sekizinci ayakkabı markası olarak, bir önceki sonbahar anketinde yedinci sırada yer alırken, son anketten bu yana popülaritesinin %0,2’sini kaybetti ancak bir önceki yıla göre %0,15 daha fazla popülerlik kazandı.

Piper Sandler analistleri, “Crocs markası genel genç nüfus arasındaki popülaritesini korumuş ve tüm genç gruplarında popülaritesinde bir artış görmüş olsa da, daha yüksek gelirli gençler arasındaki popülaritesinin azalmasının, markanın trend döngüsünün zirveye yaklaşıyor olabileceğine işaret edebileceğine inanıyoruz” dedi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve tercüme edilmiş olup bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu