Haber

Bakan Soylu: “Tekrar söylüyorum ayağınızı kırın”

Bir dizi program için İzmir’e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘En İyi Narkotik Polis Anne Projesi İzmir Buluşması’na katıldı. Programda, Polis Armoni Orkestrası tarafından konser icra edilirken, orkestraya eşlik eden vatandaşlar keyifli anlar yaşadı. Konseri İçişleri Bakanı Soylu da izledi.

“‘BİZ BAKAN BÖYLE DİYORUZ’ İŞLEM YAPILDI”

Bakan Soylu, uyuşturucu bağımlısı bir gencin annesinin kendisine ulaşarak yardım istemesinin kendisi için bir kırılma noktası olduğunu belirtti. Bakan Soylu, “Çıktım, söz söyledim. Ölüm 941’e ulaştı. Bütün dünya bundan vazgeçti. Sağanak gibi bir ilaçla karşı karşıya kaldığımız bir durum. ‘Burada söylüyorum.’ Dedim ki, “Kaymakamlar burada, emniyet müdürleri burada, polisler burada. Okulunun önünde uyuşturucu satıcısı görünce ayağını kırın.” Kıyamet koptu. ‘İçişleri Bakanı mı diyor?’ Burada tekrar söylüyorum, tekrar söylüyorum, kim çocuklarımızı zehirlemeye kalkarsa, okulların önlerine pusu kuran, çocuklarımızı zehirlemeye kalkan kim olursa olsun, onların ayaklarını kırın, ayaklarını kırın, kırın. buradan söylemek gerekirse 500’e düştü sonra 2021 sonu prestijiyle 270’e 2022 sonunda neredeyse çeyreğe ve 250 mertebesine düştü bize yeter mi hayır veremeyiz Bir evlat, bir aile kurban olsun” dedi.

“AVRUPA’DA RAHAT SATILIR”

Bakan Soylu, bazı Avrupa ülkelerinde açılan narko-dükkânlarda rahatlıkla uyuşturucu satıldığını, ABD’de sadece uyuşturucuya ayrılmış alanlar olduğunu söyledi. Diyor. Diğer kurumlar eroin şırıngası vereceklerini söylüyor. İklimin sağanak yağışa dönüştüğü andan itibaren kendimizi korumak elbette çok zor. Başlarına uyuşturucu koysalar da Türkiye büyük emek veriyor” dedi.

“Afganistan’daki afyon tarlası 300 bin hektar”

ABD Afganistan’ı işgal ettiğinde bölgedeki afyon sahasının 17 bin hektar olduğunu daha sonra bu alanın 300 bin hektara çıkarıldığını söyleyen Soylu, dünyada gençleri uyuşturmaya yönelik uluslararası bir programın devam ettiğini söyledi. Bakan Soylu, “Yakaladığımız uyuşturucu kullanıcıları ve satıcılarına ne zaman uyuşturucu kullanmaya başladıklarını, nerelerde kullandıklarını sorduk ve anket yaptık. Bu çerçevede ilk etapta 150 binin üzerinde kişiye ulaştık. ev hanımı, yüzde 53’ü merak ve özenden, yüzde 73’ü kullandığı maddeyi arkadaşından temin ettiğini, yüzde 48’i evde de uyuşturucu kullanıyor, annesi evde, kazanabiliriz. Çocuğumuza birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü kullanımda bunu engellemeye çalışırsak, birçok uyuşturucu kullanan annenin yanındayım, onları dinliyorum, onlarla elimizden gelenin en iyisini ortaya koyuyoruz, çalışıyoruz. tüm arkadaşlarımızla birlikte emeklerini ve emeklerini ayakta tutabilmek için çabalıyoruz.Öyleyse inanın ki hayatımızın bir parçası da bu uyuşturucu hastalığına karşı kazanmaktır.Sonda ne söyleyeceğimi önce ben söyleyeyim.nişanlandık mı hiç Terörde mi? Yaptık. Çok şükür” dedi.

“Uyuşturucu operasyonlarında büyük artış”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce Türkiye’ye giren 4 kilo uyuşturucunun sadece 1 kilosunun Türkiye’ye girdiğini belirterek, “Şimdi her 4 kilodan 3 kiloyu sınırdan girer girmez yakalıyoruz. Bu ne yaptı, caydırdı. rotayı Akdeniz hattına çevirdi, ülkemize gelmiyor.” Bakan Soylu, Sağlık, Adalet, Milli Eğitim ve Aile Bakanlıklarının katılımıyla önümüzdeki 5 yıllık uyuşturucuyla mücadele programının hazırlanmasında son noktaya gelindiğini belirterek, “Uyuşturucu operasyonlarımızın miktarını artırdık. seksen binden 246-247 bine 250 bin diyeyim.çünkü gümrüğün de işlemleri var.onu da ekleyebiliriz.250 bine çıkarmamıza rağmen daha fazla kişi yakaladık, daha fazla adım attık, yakaladığımız sayı ilk zamanlar 19 bindi şimdi 15 binlere düştü kullanıcı sayısı da düşüyor ve sahaya alabildiğine baskımız sonuç veriyor’ diye konuştu.

“Uyuşturucuya teslim olmak doğru çözüm değil”

Bakan Soylu, bu sabah İzmir’de 36’ncı İmha Operasyonunu gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sabah 3.30’da Ankara’dan ayrıldım. 100 kere gelmem gerekiyorsa 100 kere gelirim. Bunu yapmamız ve bir şeyler yapmamız lazım. dünyaya Bu işin üstesinden gelinebileceğini dünyaya göstermeliyiz.Dedikleri gibi bu uyuşturucu hastalığından kurtulup ezilmek bana teslim olmak doğru bir analiz değil yanlış bir analizdir.Öyleyse anlaşabiliriz. Göreceksiniz, birkaç yıl sonra tüm rakamlar “Bütün dünya hayretler içinde, işaret ettiği gibi olacak. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında uyuşturucu kullanımının yaygın olduğu metruk binalarla ilgili çalışmalarımıza devam ettik. Belirlediğimiz 124 bin metruk binanın 90 binini yıktık, 15 bine yakınını da rehabilite ettik.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu