Haber

Araç klozet kapağı firmasından depremzedeler için uyku tulumu

ANKARA’da otomobiller için yanmaz koltuk kılıfları üreten firma, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın talimatıyla depremzedeler için uyku tulumu üretimine başladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, başta oto koltuk kılıfları olmak üzere çeşitli teknik kumaşlar üreten firma, depremzedeler için harekete geçti. Bu kapsamda bakanlık ile uyumlu olarak depremzedeler için uyku tulumu üretimine başlamıştır. Yanmaz oto koltuk kılıfları üreten firmanın Genel Müdürü Mehmet Gültekin, AFAD’ın internet sitesinde çadır ve uyku tulumu ihtiyacını gördüklerini anlatarak, “Bakanlıkla görüştük. ‘Gerçekten olur’ dediler. uyku tulumu üretmenizde fayda var.’ Normalde bu bizim işimiz değil.Sonra kumaş tedarik etmeye başladık.Firmalardan fiyat toplayınca ‘Yarısını biz alırız’ dediler. “3 bin 500 uyku tulumunu hazırlanmak üzere sarsıntı bölgesine göndermeyi hedefliyoruz. Haftada 5 bin adet üretim planlıyoruz. Burası gece gündüz 24 saat 3 vardiya çalışıyor” dedi.

1 milyon liraya 6-7 bin adet uyku tulumu ürettiklerini vurgulayan Gültekin, “Firma olarak bunu kendi bünyemizde karşılamaya karar verdik. Tamamen kendi işimizi bıraktık. Deprem bölgesinde çalışıyoruz. Şu anda size hizmet edemiyorum.”

eynesil-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu