Uluslararası Yemek Festivali Antalya Gastronomi Festivali’nde Mor Üzüm Hasadı Yapıldı
Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Yemek Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin ikinci gününde “Mor Üzüm” hasadı yapıldı.
Bu yıl ikincisi düzenlenen International Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nin ikinci günü, Antalya’da yetişen ve adı yerel türkülere bile konu olan “Mor Üzüm”ün hasadı ile başladı. Antalya’nın İbradı ilçesinde bir bağ evinde başlayan programa traktörle katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kokteyl alanında davetlilerle ve yöre halkıyla birlikte üzüm hasadı yapmak için kolları sıvadı. Kestiği üzüm salkımlarını şarap sepetine taşıyan Lider Böcek, üzümlerin suyunu odun ateşinde kaynattı. Elde edilen pekmez misafirlere dut yapraklarıyla ikram edildi. Lider ve konuklar etkinlik boyunca bölgenin folklorunu anlatan “Mor Üzüm” türküsünü hep birlikte seslendirdi.
“Teknolojik gelişmelere ayak uydurarak bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesine destek oluyoruz.”
Üzümün klasik yöntemle ezilmesini sağlayan cherahmanalar yerine bölgede faaliyet gösteren üreticilere teknolojik üzüm sıkma makineleri bağışladıklarını vurgulayan, “Yerli Kalkınma projemiz kapsamında teknolojik üzüm sıkma makinelerini yakından takip ediyoruz. Gelişmeleri takip ediyor ve teknolojinin nimetlerini üreticilerimize sunmak için çalışıyoruz. Bölgemizi turizm ve tarımda daima ileriye taşıyoruz. “İkincisini düzenlediğimiz Uluslararası Yemek Festivali Antalya Gastronomi’de bizimle birlikte bu yolda yüreğini ve emeğini ortaya koyan herkese teşekkür ediyorum. Festival” dedi.
Aydın Demiroğlu bölgeye ait türküler söyledi
Bölgede turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayan Özgüven Vakfı Başkanı Tolga Özgüven’in ev sahipliği yaptığı program, Berberoğlu Evi’nde düzenlenen öğle yemeğiyle devam etti. Yemekte yöresel lezzetleri deneyimleyen misafirler, yöreye ilişkin kaşık oyunlarını da keyifle izledi. Program çerçevesinde Kültür Bakanlığı mahalle sanatçısı Gülay Yaşam ve kendisini Orman kültürünü ve folklorunu tanıtmaya gönüllü bir vatandaş olarak tanımlayan Aydın Demiroğlu, bölgeye ilişkin türküler seslendirdi. Program, yüzyıllardır ayakta kalan, sıra dışı tasarımı ve donanım tekniğiyle İbradı bölgesinin karakteristik özelliklerini taşıyan düğmeli konutların gezilmesiyle devam etti.
Mor üzüm hasadı ve İbradı programıyla eş zamanlı gerçekleştirilen; Stantlara, eser sunumlarına, çalıştaylara, panellere, söyleşilere ve yarışmalara yüzlerce kişi katıldı.
Gün boyu devam eden programın ardından ünlü sanatçı Buray, 2. Uluslararası Yemek Fest Antalya Gastronomi Festivali katılımcılarına en sevilen şarkılarını seslendirdi. – ANTALYA