Konya Büyükşehir Belediyesi’nin “Konya Okulu” Programları Başladı
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl hayata geçirdiği “Konya Okulu” programları, Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç’ın açılış konuşmasıyla başladı. Prof. “İslam Tasavvuf Düşüncesi” konulu sunum yaptı. Dr. Kılıç, Hz. Mevlana’nın Mesnevi’sinden seçmelerle dinleyicilere seslendi. Her gün farklı ders ve öğretmenlerle devam edecek olan Konya Okulu’nda; Tefsir ve hadis başta olmak üzere Mevlana, Konevi, Hadimi, Haris el-Muhasibi, Kadı İyaz gibi değerli İslam büyükleri hakkında okumalar yapılacak.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl düzenlediği “Konya Okulu” programları Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç’ın katıldığı dersle başladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür ve Sanat’ta başlayan derslerin açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, “Konya Okulu ile öğrencilerimizin ilgisini çeken eserleri de ekleyerek dijital, işitsel ve görsel bir kütüphane arşivi oluşturmak istiyoruz. tarihe ve güncel yorumlarına damgasını vurdu. Bunları daha sonra kitaplaştırıp kurulacak büyük kütüphanemizin raflarına, izleyen ve derse katılan kardeşlerimizin gönüllerine kazımak istiyoruz” dedi.
PROF. DR. MAHMUT EROL KILIÇ MESNEVİ’DEN SEÇMELERİ SUNDU
Daha sonra “Konya Mektebi” programları kapsamında Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, Mevlana’nın Mesnevi’sinden seçmelerle dinleyicilere seslendi. Prof. Dr. Kılıç, Mevlana’nın “Mesnevimiz Vahdet Dükkanıdır” sözünden yola çıkarak insanın, farklı kavimlerle tanışmak amacıyla ve yaratıkların en faziletlisi olarak yaratıldığını belirtti. Prof. Dr. Kılıç, farklılıkların insanları birlik ve beraberliğe götürdüğünü, Osmanlı Devleti’nin uzun yıllar farklı dil ve ırktan insanların kardeşlik içinde, adaletle yaşamasına izin verdiğini anlattı. Prof., insanın gözle değil, kalp ve basiret gözüyle akıl yürütmesinin ve görmesinin mümkün olduğunu belirtti. Dr. Kılıç, son dönemde yaşanan zalim saldırılara da değinerek, zulümle ibadet edilemeyeceğini ifade etti.
İSLAM ÜLKEMİZİN ÖNEMLİ KONULARI GÖRÜŞÜLECEK
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Konya Okulu” dersleri her gün farklı ders ve öğretmenlerle devam edecek. Özellikle Selçuklu medeniyetinin oluşumunda büyük etkisi olan tefsir ve hadis (Buhari) okumaları; Mevlana, Konevi, Hadimi, Haris el-Muhasibi, Kadı İyaz (Şifa-i Şerif) gibi değerli İslam büyükleri hakkındaki tartışmalar ele alınacak.
Konya Okulu’nda Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç’ın yanı sıra Prof. Dr. Ali Akpınar, Prof. Dr. Ahmet Yaman, Prof. Dr. Ömer Özpınar, Prof. Dr. İbrahim Işıtan, Prof. Dr. Bilal Kemikli, Rıfat Oral, Mehmet Emin Şen , Süleyman Sarı, Durmuş Ali Karabacak, Hüseyin Akıncı ve Doç. Dr. Yasin Pişgin de derslerde sunum yapacak.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı